Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou er geen S-Plus zijn!

De vrijwilligerswerking is het hart van onze organisatie. Onze vrijwilligers zijn onze grootste troef en zijn van onschatbare waarde. Zonder hen zou S-Plus niet bestaan. Dagelijks zetten meer dan 2000 enthousiaste vrijwilligers zich in met hart en ziel.

Lees hier het verhaal van Jean Van Hout, al 30 jaar S-Plus vrijwilliger.
Lees hier het verhaal van Mariette Mensch, vrijwilliger bij S-Plus Meerhout.

Welk vrijwilligerswerk kan je bij S-Plus doen?

We hebben lokale S-Plus punten en S-Plus groepen over heel Vlaanderen. Hier zijn dagelijks vrijwilligers in de weer om een waaier aan activiteiten te organiseren. Ben jij een ge
boren leider of een rekenwonder? Of ben je net een krak in folders maken of ICT ondersteuning? Ook mensen die slechts af en toe een handje willen helpen met tafels dekken of brieven bussen zijn hartelijk welkom!

Ook regionaal en landelijk worden er activiteiten georganiseerd waar onze vrijwilligers onmisbaar zijn. Helpende handen op activiteiten, voorlezen in een woonzorgcentrum, S-Plus vertegenwoordigen in adviesraden of voordrachten geven. Misschien heb je een talent dat wij wel weten te waarderen!

Vele handen maken licht werk. Informeer je naar de mogelijkheden door onderstaand formulier in te vullen.

Wat mag je als vrijwilliger van ons verwachten?

Onze vrijwilligers kunnen rekenen op aangepaste omkadering met begeleiding, ondersteuning en waardering. Uiteraard ben je als vrijwilliger ook verzekerd tegen ongevallen en BA.

Participatie en inspraak

Onze organisatie hecht veel waarde aan de mening, wensen, ideeën en behoeften van onze vrijwilligers, en biedt mogelijkheden waarop vrijwilligers deze kenbaar kunnen maken. Inspraak hebben betekent cohesie, betrokkenheid, verbondenheid en dus gedragenheid. Het zorgt voor een S-Plus dat meer is dan de som van zijn delen. Momenteel is dit bij onze organisatie mogelijk door:

  • (In)formeel gesprekken/contactmomenten
  • Regionale participatieraden vrijwilligers
  • Beleidswerkgroepen
  • Driejaarlijkse tevredenheidsmeting
  • Direct aanspreekpunt (medewerker) waar elke vrijwilliger terecht kan
  • Vertegenwoordiging in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur
  • Betrekken van vrijwilligers in themawerkgroepen.

Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken?

Ben je 50+ en wil je je graag zinvol inzetten? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Of wil je graag je ervaring delen?

Vul volledig vrijblijvend het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Bedankt S-Plus vrijwilligers!

In 2018 polsten we naar de tevredenheid bij al onze vrijwilligers. Door regelmatige tevredenheidsmetingen houden wij de vinger aan de pols bij onze vrijwilligers. Zo kunnen wij ons blijven verbeteren en onze vrijwilligers steeds beter ondersteunen. Bekijk de resultaten.

Extra bijlage

Ik wil vrijwilliger worden