Wie is S-Plus

S-Plus is een pluralistische seniorenvereniging met een ruim aanbod voor levenslustige plussers met pit. We zorgen voor een fijne tijd samen met ruimte om levenslang te leren. We staan samen op de barricades voor onze gezondheid(szorg) en welzijn. Zo timmeren we aan een gezonde samenleving waarin we ons wel in ons vel voelen. Ook voor toekomstige generaties. Iedereen die zich kan vinden in ons aanbod van activiteiten, thema’s en acties is welkom!

Plussers met pit?

S-Plus streeft naar de verbetering van de gezondheid en welzijn van plussers en hun volwaardige participatie aan het maatschappelijk en politiek leven. De focus ligt op je goed voelen, ongeacht je leeftijd. Voor ons is niemand te jong om aandacht te besteden aan gezondheid en je wel in je vel te voelen. Voor ons is niemand te oud om nog bij te leren of mee te tellen. 

Bij ons gaat het niet om je leeftijd, maar om wie je bent

Bij ons gaat het niet om je leeftijd, maar om wie je bent. Ben je 50 plus of al ruim 80 plus? Het gezicht van S-Plus is niet de werkende vijftiger, de zorgende opa of de bejaarde dame. Het zijn ze allemaal. Iedereen die zich kan vinden in ons aanbod van activiteiten, thema’s en acties is welkom. S-Plus is er voor alle plussers met pit.

Onze missie

S-Plus is een pluralistische seniorenvereniging. We zorgen voor een fijne tijd samen met ruimte om levenslang te leren. We staan op de barricades voor onze gezondheid(szorg) en welzijn. Zo timmeren we aan een gezonde samenleving waarin we ons wel in ons vel voelen. Ook voor toekomstige generaties. Bij ons telt iedereen mee omdat we samen meer kunnen en elkaar nodig hebben. 

Onze visie

S-Plus richt zich als seniorenvereniging op plussers uit Vlaanderen en Brussel. De lokale groepen zijn onze basis en de werking wordt gedragen door vrijwilligers met pit die ondersteund worden door enthousiaste professionele medewerkers. Iedereen die zich goed voelt bij onze activiteiten is welkom. 

We proberen zo een fijne tijd samen te creëren met ruimte om te leren. Wij willen dat iedereen op een actieve manier ouder kan worden en volwaardig blijft deelnemen aan het sociale leven, hierbij hebben wij extra aandacht voor kwetsbare groepen. Onze belangrijke drijfveer is dan ook het scheppen van een band door het delen en uitdragen van gezamenlijke waarden en normen, nieuwe mensen te ontmoeten en samen te ontspannen en te leren. 

Wij willen dat iedereen op een actieve manier ouder kan worden en volwaardig blijft deelnemen aan het sociale leven

Met een scherpe blik geven we een kritische noot wanneer evoluties in de samenleving niet binnen onze idealen passen. Indien nodig gaan we over tot sociale actie om onze eisen kracht bij te zetten. Wij staan op de barricades voor onze gezondheid(szorg) en welzijn en zo maken we ook anderen bewust van de uitdagingen op vlak van gezondheidsgelijkheid. We werken samen met anderen aan initiatieven om alternatieven aan te bieden en letterlijk en figuurlijk tot een gezonde samenleving te komen. Een gezonde samenleving is er één waar gezondheidszorg toegankelijk en betaalbaar is voor alle plussers en welzijn belangrijker is dan winst. 

We benoemen problemen, leren van elkaar en laten ons inspireren door anderen. Hierdoor komen we tot creatieve antwoorden op samenlevingsvraagstukken en denken we actief na over het beleid.

Zo bouwen we mee aan een gezonde samenleving waar ook toekomstige generaties de vruchten van kunnen plukken.

Lees ons beleidsplan

Nog meer benieuwd wat S-Plus doet? Ontdek het in onderstaand filmpje van 'Alle zaken op een rijtje':