Hartenwens: op bezoek bij de Bomma en Albert uit 'Familie'

13-11-2023

Met het project Hartenwens laat S-Plus al jarenlang kleine of grote dromen van kwetsbare ouderen in vervulling gaan. Deze keer was het de beurt aan Maria Maerevoet uit Hofstade. Zij blaast deze maand 104 kaarsjes uit en heeft nog een grote wens: een opname van Familie bijwonen, haar favoriete tv-programma.

Op 7 november werd Maria als een ware VIP opgehaald met een rolstoellimousine. Samen met haar familie en vrienden genoot ze van de rit, compleet met cupcakes, alcoholvrije bubbels en koffie. 

Haar bestemming? De set van Familie, waar ze door Maarten Cop, Jelle uit de serie, met open armen ontvangen werd. Maria, die op 19 november haar 104de levensjaar zal inluiden, leefde zich helemaal in tijdens de rondleiding en schitterde als figurant tijdens een echte opname. Zet alvast 23 januari 2024 in je agenda, want dan maakt Maria haar televisiedebuut!

Maria is misschien wel de oudste en trouwste volger van Familie. Toch heeft ze nog nooit een opname van een tv-programma bijgewoond. “Ze heeft van kennissen wel al veel verhalen gehoord over opnames die ze hebben mogen meemaken. Onlangs was ze nog uitgebreid aan het vertellen over het 30-jarig feest van Familie, en vandaar de wens. Zo’n live opname persoonlijk bijwonen, dat is wel iets dat ze zou waarderen”, vertelt haar dochter Diana. 

Het hoogtepunt van de dag was misschien wel de meet and greet met Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts, beter bekend als Albert en Anna van Familie. Maar dat was nog niet alles. Maarten Cop en Amine Boujouh, Brahim in de serie, serveerden Maria aardbeientaart, een zoete afsluiter van een heerlijke ontmoeting.

We eindigden deze bijzondere dag met een smakelijk driegangenmenu, waarbij iedere gang de smaakpapillen van Maria verwende. Het Hartenwens-project laat zien hoe dromen, ongeacht leeftijd, tot leven komen. Een herinnering die Maria, haar familie en vrienden, en wij allen, niet snel zullen vergeten ...

Hartenwens familie 1

 

Hartenwens familie 2

 

Hartenwens familie 3

 

Hartenwens familie 4

 

Hartenwens familie 5

 

Hartenwens familie 6

 

Hartenwens familie 7

Over Hartenwens
De vrijwilligers van S-Plus zijn een aanspreekpunt voor de senioren in hun buurt. Regelmatig vangen ze dromen en wensen op van de oudere plussers. Jaarlijks voorziet S-Plus een budget om een wens om te zetten tot realiteit. De wensen zijn soms groots en spectaculair, zoals een helikoptervlucht of een duosprong uit een vliegtuig. Maar ook eenvoudige, hartverwarmende wensen. Een foto van de hele familie, een uitstap naar zee of eens lekker dineren met de familie. Het kan allemaal. 

Heb je zelf een hartenwens?
Contacteer ons op info@s-plusvzw.be of bel ons op 02 515 02 06 (bereikbaar elke werkdag tussen 9 en 12 uur en 13 en 17 uur) en wie weet zie jij jouw wens in vervulling gaan!