Hartenwens: we eten kneutels

28-08-2019

Op 28 augustus 2018 vervulde S-Plus de hartenwens van Jozef (95) en Laurette (80) uit Assenede in het bijzijn van de meter van het project, Chris Lomme.

Ooit gehoord van kneutels?

Bij dit oorlogsgerecht uit de streek rond Assenede wordt het deeg met rozijnen niet gebakken, maar gekookt. Het wordt geserveerd met vanillesaus of karamelsaus. Loïc Van Impe, TV-kok en opkomend talent, had er nog nooit van gehoord: “Het was moeilijk om een recept te vinden. Ik heb wat rondvraag gedaan in de streek en een paar dingen uitgetest. Maar eerlijk gezegd vond ik het niet zo lekker. Ik heb er dan een eigen versie van gemaakt. Vandaag maak ik zowel het originele recept als mijn versie. Zo kunnen de mensen van beide proeven.”

Het smaakt bijna nog beter als vroeger! Echt overheerlijk!

Hooggespannen verwachtingen

Bij Laurette is het van haar jonge jaren geleden dat ze nog eens kneutels heeft geproefd: “Kneutels was ‘feesteten’. Mijn grootmoeder maakte ze voor Nieuwjaar of een verjaardag. Of als het kermis was. Ik heb ze nooit zelf klaargemaakt.”

Etenstijd

Terwijl Chris Lomme de bewoners uit het WZC Sint-Jozef amuseert met verhalen en moppen, is Loïc druk bezig met het rollen van balletjes uit het deeg. De tafel wordt gedekt en even later kunnen de bewoners aan tafel. En of dat het smaakte!