S-Plus vervult Hartenwens van Charel

05-09-2022

Nog eens met de duiven spelen. Dat was de eenvoudige wens van de 81-jarige Charel Borremans uit Rijkevorsel. Binnen het project ‘Hartenwens’ vervult S-Plus ieder jaar een aantal wensen en dromen van oudere senioren. Van een helikoptervlucht tot een uitstap naar zee met familie – alles is mogelijk. Deze keer was het de beurt aan Charel en mocht hij 4 september een duivenwedstrijd meemaken. 

Charel kreeg ooit enkele duiven cadeau. Duivensport was populair en samen met een 50-tal andere leden van de duivenvereniging werden wekelijks wedstrijden georganiseerd. “Op zaterdag werden de duiven gelost. Op zondag moest je vroeg opstaan en wachten tot de duiven gingen ‘vallen’. Met goede duiven ging dat snel, bij anderen duurde het soms wat langer. Er is zelfs één keer een duif verloren geraakt. Deze werd uiteindelijk in Limburg teruggevonden, maar dat was te ver voor Charel. Van hem mocht de duif daar blijven.”

Zijn hobby als duivenmelker moest hij stopzetten, maar zijn interesse ging niet weg

Op 63-jarige leeftijd kreeg Charel een herseninfarct (CVA), waardoor hij niet meer thuis kon blijven wonen. Zo is hij op jonge leeftijd in het woonzorgcentrum Prinsenhof in Rijkevorsel terecht gekomen. Zijn hobby als duivenmelker moest hij stopzetten, maar zijn interesse ging niet weg. Geregeld ziet hij vanuit zijn kamer nog duiven voorbijvliegen. “Hij zou zo graag nog eens met de duiven spelen met een echte duivenmelker. En nadien genieten van frietjes met stoofvlees.” 

Zo gewenst, zo gedaan, denkt S-Plus. Zondag 4 september beleefde Charel een dag om niet snel te vergeten. In samenwerking met de Duivenbond van Rijkevorsel en het woonzorgcentrum mocht hij genieten van de ‘vallende duiven’ in de tuin van duivenmelker Jef. 

Ouderen in een woonzorgcentrum weten nog heel goed wat ze graag willen, maar een deel van hun bewegingsvrijheid is ingeperkt. Zelfbeschikkingsrecht is echter belangrijk, ook als je ouder bent. Want wanneer vroegen ze het laatst ‘wat wil jij nog eens doen?’ of ‘wat wil jij nog eens eten?’. En hoe simpel kan dan het antwoord zijn: een duivenwedstrijd meemaken, en frietjes van de frituur!

Charel1

 

Charel2

 

Charel3

 

Charel4

 

Charel 5

 

Charel6

 

Charel7

Foto's van Frank Van Hollebeke

Heb je zelf een hartenwens of ken je iemand met een grote droom?  
Contacteer ons op info@s-plusvzw.be of bel ons op 02 515 02 06.