Tinder

Vandaag hoef je eigenlijk je zetel niet meer uit om iemand te leren kennen. Het kan ook online, via één van de vele datingapps. Tinder is één van de populairste en heeft zo een 10 miljoen gebruikers. Ook 55-plussers kunnen er mee aan de slag.

Tinder is de datingapp die het fenomeen swipen (over je scherm van je smartphone vegen van de ene naar de andere kant) bekend heeft gemaakt bij het grote publiek. Daardoor is het makkelijker dan ooit om een datingprofiel te bekijken en direct te beoordelen. Swipen maakt online daten niet alleen nog makkelijker, maar ook nog leuker dan het al was.

Tinder is een ‘swipedating app’. Dat betekent dat er op basis van je leeftijd, geslacht en locatie door Tinder een lijst van mogelijke kandidaten voor je wordt samengesteld, waarna je door middel van een veegbeweging aan kunt geven of je de kandidaat in kwestie wel of niet leuk vindt. Swipe (veeg) je naar links, dan maak je duidelijk dat je de single niet interessant vindt. Een vegende beweging naar rechts betekent dat je het profiel juist wel leuk vindt. Omdat jouw profiel vroeg of laat ook in de swipelijst van die andere single terechtkomt, is het vervolgens hopen dat die jou ook leuk vindt. Want dan heb je een match en kan je elkaar een berichtje sturen. Die berichtjes uitwisselen kan ook gewoon via de Tinder app.

Ga van start en maak een account aan

Voor je van Tinder kunt gebruik maken, download je de applicatie in de Play Store of App store van je smartphone. Je kan een Tinder account aanmaken met je Facebookprofiel of via je telefoonnummer.

Wie gebruikt er allemaal op Tinder?

De doelgroep van Tinder is heel divers en dat komt doordat de app enorm toegankelijk is. Let wel op, niet iedereen is op zoek naar een serieuze relatie!
Bij het aanmaken van je profiel kan je keuzes maken. Zo kan je bij instellingen met behulp van sliders (schuifregelaars) de maximale locatie-afstand kleiner of groter maken en de gewenste leeftijdscategorie instellen.

Maak een aantrekkelijk profiel aan

Het belangrijkste aspect van een Tinder profiel zijn de foto’s. Standaard worden daar ook je voornaam en je leeftijd bij vermeld, net als de afstand tot het lid dat je profiel bekijkt. Daarnaast kan je ook wat korte informatie over jezelf delen zoals de opleiding die je hebt genoten of het beroep dat je uitoefent. Ook kan je een korte profieltekst over jezelf van maximaal 500 karakters, ‘Bio’ genaamd, toevoegen.
Het is altijd een goed idee om een bio te schrijven. En ook al kijken de meeste Tinderaars vooral naar je foto’s, met een leuke profieltekst kan je een twijfelaar alsnog over de streep trekken.

Ben jij op zoek naar een leuke vriend(in) en ben je heel benieuwd wie er bij jou in de buurt ook deze app gebruikt? Maak dan een account aan en swipe er op los! Let wel op dat je wanneer je uitbreidingen wil op je applicatie, er kosten kunnen aangerekend worden.