Terugblik op het nieuwjaarsconcert 2023

Sinds 2003 huldigen we elk jaar een artiest met een ‘Vedet’ van S-Plus. Gedurende drie dagen is het feest en vieren we de artiest om zijn/haar succesvolle carrière. 17, 18 en 19 januari was het de beurt aan niemand minder dan Johan Verminnen, zanger en liedjesmaker uit Brussel en éen van de boegbeelden van het Nederlandstalig chanson. Blik met ons mee terug op deze fantastische editie.

Toen Johan Verminnen 70 werd wou hij zijn verjaardag uitbundig vieren in het Kursaal in Oostende, begeleid door een orkest. “De pandemie stak er een stokje voor, maar het is een ‘natte droom’ die nu werkelijkheid wordt”, grapt Luc Appermont. Met meer dan 50 jaar ervaring op het podium en meer dan 450 liedjes kon Johan Verminnen niet ontbreken in ons lijstje van grote Vedetten. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet graag gevierd wordt”, begint Johan Verminnen. En wat hebben we die dagen goed gevierd.

Met 5 bekende nummers nam hij ons mee op een muzikale reis. “Mijn kleinzoon zegt dat zijn opa zingt van mooie dagen. Dus voor jullie zing ik vandaag van mooie dagen, want dat wens ik jullie allemaal”,  trapt hij zijn show af met het lied ‘Mooie dagen’. Ook ‘Brussel’, ‘Ik wil de wereld zien’, ‘Laat me nu toch niet alleen’ en zijn meezinger ‘In de Rue des Bouchers’ konden niet ontbreken.

Mijn kleinzoon zegt dat zijn opa zingt van mooie dagen. Dus voor jullie zing ik vandaag van mooie dagen, want dat wens ik jullie allemaal

Ook Yannick Bovy liet de zaal niet onberoerd. Kapper overdag, maar Vlaanderens bekendste crooner in zijn vrije tijd. Als kind kreeg hij nummers van Frank Sinatra, Dean Martin, Barbara Streisand en Bobby Darin ingegoten met de paplepel. Hij nam het publiek dan ook mee naar de wondere muziek van de jaren ’50.

Sandra Kim bracht ons dan weer terug naar 1986 met het lied ‘J’aime la vie’, waarmee ze België de eerste overwinning in het songfestival bezorgde. Ook haar covers ‘River Deep, Mountain High’ van Ike en Tina Turner en ‘Xanadu’ van haar idool Olivia Newton-John brachten de dansbenen bij het publiek helemaal los.

En dat dansen stopte niet, integendeel. Met hun motto ‘Let the boogie set you free’ nam New Timeless het publiek mee in een sneltrein van swingende Motown-nummers. Een dynamisch duo dat van elke gelegenheid een waar feest kan maken.

Dit jaar deelden de artiesten ook het podium met 11 honden, getraind door Alexa Lauenburger (America’s Got Talent) en haar vader Wolfgang om de meest spectaculaire trucjes uit te voeren. Van springen, op twee poten wandelen tot het podium verlaten in conga-stijl.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door het Lou Roman Orchestra, het komisch duo Dirk Van Vooren en Patrick Onzia zorgden weer voor de nodige dosis humor, Luc Appermont presenteerde het hele gebeuren en de showcasedansers gehuld in pluimen en glitter maakten het plaatje compleet.

Het nieuwe jaar van S-Plus werd daarmee naar goede traditie weer feestelijk op gang getrokken!

Tot volgend jaar!

Bekijk hier het filmpje van het nieuwjaarsconcert 2023.

Het nieuwjaarsconcert werd gesponsord door P&V Verzekeringen

Foto's van Frank Van Hollebeke

 

Sandra Kim

 

NJC

 

NJC

 

NJC

 

NJC

 

NJC