S-Plus fleurt je buurt op

door S-Plus

S-Plus tovert samen met jou verwaarloosde hoekjes en braakliggende grond om tot prachtige bloemenweides. Doe mee met ons buurtinitiatief en vraag je gratis bloemzakjes aan om te zaaien op een braakliggend stuk grond. Zo maken we samen elk grauw hoekje een stukje mooier en groener en zetten we buurten in bloei! 

Je merkt het waarschijnlijk ook zelf om je heen: verwaarloosde hoekjes, kale plekken en leegstaande gebouwen. Vrolijkheid en groen is soms ver te zoeken in onze steden of dorpen. Niet leuk voor ons, maar ook zeker niet voor de wilde bijen, vlinders en andere insecten. Met groen en kleurrijke bloemen om je heen krijg je meteen een beter humeur en geef je de biodiversiteit een boost.

S-Plus helpt je om jouw buurt op te fleuren. Doe mee met ons buurtinitiatief en vraag je gratis bloemzakjes aan om te zaaien op een kaal stukje grond, eventueel in samenwerking met je leden, woonzorgcentra of scholen. In elk zakje zit 10 gram bloemzaad (vlinder en bijenbuffet), hiermee kan je ongeveer 7 m² zaaien.

Stappenplan om jouw bloemenweide aan te leggen

1. Zorg voor een geschikte bodem. Het makkelijkst gaat dit met een bodemfrees maar als het slechts om een klein oppervlak gaat dan kun je de bodem ook met de hand omspitten.
2. Verwijder wortels, stenen, onkruid en andere ongeregeldheden uit de bodem.
3. Strooi het bloemenzaadmengsel dun uit over de grond. Meestal heb je 1 gram zaad per m² nodig. Het is soms lastig om te zien waar het zaad terecht komt. Je kunt het om deze reden eventueel vermengen met wat wit zand (Rijnzand).
4. Hark het zaadmengsel licht in de grond maar pas op dat de zaden niet volledig afgedekt worden. Ze zullen dan niet meer ontkiemen.
5. Besproei de grond en houd de grond de eerste weken goed vochtig.

Neem leuke foto's tijdens het zaaien en wanneer de bloemetjes tevoorschijn komen. Deel ze met ons door te mailen naar info@s-plusvzw.be

Hoe vraag je onze bloemzakjes aan?
Stuur een mailtje of bel je provincie om de zaadjes aan te vragen. De actie is geldig zolang de voorraad strekt (max. 2 zakjes p.p.).

Antwerpen: T 03 285 43 36 E antwerpen@s-plusvzw.be
Limburg: T 011 24 73 62 E helga.vangenechten@s-plusvzw.be
Oost-Vlaanderen: T 09 333 57 75 E edwige.debruyn@s-plusvzw.be
West-Vlaanderen:
Regio Kortrijk: T 056 52 77 47 E sabrina.parrenojimenez@s-plusvzw.be
Regio Brugge: T 050 44 79 51 E ellen.deneire@s-plusvzw.be
Vlaams-Brabant: T 02 546 15 92 E glenn.deloor@s-plusvzw.be