Over seks en ouderen

Seksualiteit en senioren is een onderwerp dat zich in een taboesfeer bevindt en waar weinig aandacht voor is. Bijgevolg zitten heel wat ouderen met een aantal vragen en zorgen rondom seksualiteit. Een ver-weg-van-mijn-bed-show? Niet voor S-Plus.

Seksualiteit is meer dan seks in de enge zin, al blijft het een belangrijk onderdeel. Het thema seksualiteit wordt ruimer opgevat: intimiteit, communicatie, relaties, nieuwe liefde, hechte vriendschappen ...

Vanuit deze diverse benaderingen is ons eerste informatieve boekje 'Een b(r)oek vol goesting' tot stand gekomen. Met prachtige illustraties van Marrie Bot, fotografe van de spraakmakende fotoreeks 'Timeless love', en striptekenaar Pascale Rabaté, van de strip 'Een tweede jeugd' over seksualiteit en relaties op oudere leeftijd.

In 2024 brengen we een vernieuwde versie van dit boekje uit. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie!

PANELGESPREK: Ouderen en seks: taboes en stereotypen (i.s.m. S-Plus)? 
Festival van de Gelijkheid

Rond ouderen en seks bestaan nog steeds veel taboes en evenveel mythes. 

Wat is er waar van die stereotypen die hardnekkig blijven bestaan over ouderen en seks? Zoals, vrouwen hebben sowieso al weinig zin, en al helemaal niet meer na de menopauze? Seks is geen seks zonder orgasme? Mannen boven 70 krijgen geen erectie meer? Genoeg stof om te bespreken en te doen opwaaien.

Samen met gerontoloog Els Messelis, seksuologen Wim Sabbinck en Sybille Vanweehaeghe alsook Steven De Weirdt van de organisatie Aditi vzw, zijn we klaar om de mythes en vooroordelen rond ouderen en seksualiteit te bespreken en aan te pakken. 

Ons debat vindt plaats op zaterdag 16 december van 18.30 tot 20 uur in Vooruit in Gent tijdens het Festival van de Gelijkheid

Voor het festival dien je een festivalpas te kopen. Met een festivalpas (€ 12 voor een dagpas, € 17 voor een combiticket) kan je deelnemen aan alle activiteiten van het festival. Meer info kan je vinden op de website van Curieus.

Lees ook
Waardeer het ouder worden, interview met gerontoloog Els Messelis
Daten na je 50ste: (zo) doe (je) het!, interview met seksuologe en ‘Blind Getrouwd’-experte Sybille Vanweehaeghe

Bijlages