Historalia: musicalspektakel Jeanne d’Arc

Geniet met korting van het Musicalspektakel Jeanne d'Arc!

Historalia


Het verhaal
Jeanne d’Arc klom op van boerenmeisje tot legeraanvoerder tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Op heel jonge leeftijd hoorde ze stemmen van 3 heiligen die haar opdroegen om kroonprins Karel VII te helpen in zijn strijd tegen de Engelsen. Op slechts zestienjarige leeftijd overtuigde ze een graaf van haar missie, kreeg ze een paard en soldaten en versloeg ze het Engelse leger in Orléans. Dankzij haar overwinning geloofden de Fransen dat God haar gezonden had om hen bij te staan. Helaas was haar geluk van korte duur: Jeanne werd gevangengenomen door de Engelsen bij Parijs, onderging een oneerlijk proces en stierf op 19-jarige leeftijd op de brandstapel in Rouen.

Locatie
Kasteel de Merode, gelegen in Westerlo, vormt het sprookjesachtige decor voor het indrukwekkende spektakel van Jeanne d’Arc. Dit historische juweeltje uit de 14de eeuw straalt een betoverende grandeur uit die perfect past bij het epische verhaal van Jeanne d’Arc. Bezoekers worden ondergedompeld in de pracht van dit eeuwenoude kasteel. Ondertussen zijn ze getuige van de opvoering van het leven en de heldendaden van deze legendarische Franse heldin, op een locatie die doordrenkt is van geschiedenis en mysterie. Een onvergetelijke ervaring!

Korting voor S-Plusleden
S-Plusleden krijgen 10 % korting op de ticketprijs voor de voorstellingen op 15 – 16 en 17 augustus, met de promocode JDASPLUS. Tickets kan je kopen via www.historalia.be/jeanne-darc