S-Plus Antwerpen

 

Stadwandeling door Mechelen: Zin in een stadswandeling door Mechelen? Druk dit bestand af en ga aan de slag! 

 

Verstrenge coronamaatregels voor Antwerpen

De Veiligheidsraad van 27 juli 2020 had de boodschap dat we terug een stuk strenger en voorzichtiger zullen moeten zijn!

Georganiseerde activiteiten in verenigingsverband zijn nog toegestaan, maar het is nog wachten op de publicatie van het Ministerieel Besluit om te weten wat dat voor onze sector betekent. Zodra we deze informatie krijgen sturen we deze door. Woensdag is er ook gezamenlijk overleg met alle seniorenverenigingen om een standpunt inzake activiteiten te bespreken.

De Antwerpse provinciale Crisiscel nam bijkomende maatregelen bovenop die van de National Veiligheidsraad:

  • Cafés en restaurants sluiten om 23.00 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6.00 uur, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…).
  • In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot 10 personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  • Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’: u gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of uw begeleider wanneer u hulpbehoevend bent, en niet langer dan 30 minuten.
  • Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.
  • Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

In de meest getroffen zones (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) worden daarenboven nog bijkomende maatregelen genomen.

  • Alle evenementen en feesten zijn ten strengste verboden, feestzalen sluiten.
  • Alle fitnesscentra sluiten.