Swipecafé in Mechelen

Vorming, workshop & lessenreeks Senioren S-Plus Antwerpen

  • van
  • t.e.m.

Swipecafé in Mechelen

Wil je weten hoe je veilig betalingen kan uitvoeren via je smartphone? Een berichtje sturen naar je kleinkind? De terugbetaling van je ziekenfonds nakijken? Kortom, wil je graag digitaal mee zijn? Onze Swipecafés zijn er om je te helpen bij al jouw vragen.

Tegenwoordig gebeurt alles via het internet. Medische afspraken, belastingaangifte, aankoop van treintickets, bankieren en zelfs shoppen. Door de digitalisering en de razendsnelle evolutie hiervan wordt het steeds moeilijker om mee te zijn. Voor velen gaat het vaak te snel en verdwalen ze in de digitale wereld.

Om de digitale kloof te verkleinen organiseert S-Plus' Swipecafés'. Dit zijn ontspannende bijeenkomsten in kleine groep waar er ruimte is voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning door digi-vrijwilligers. Zo krijg je de kans om vertrouwd te raken met allerlei vrijetijdsapps zoals Facebook en WhatsApp, maar ook met toepassingen zoals E-mut (applicatie van de mutualiteit), Mypension en online bankieren.

Ben je een absolute beginner en start je van nul? Nam je al die eerste stappen, maar voel je nog nood aan ondersteuning? Of ben je al vertrouwd met heel wat zaken, maar ondervind je soms nog problemen? Onze Swipecafés zijn er voor iedereen!

Praktische info
Wanneer: woensdag 16 oktober 2024 van 14 tot 16 uur.
Waar: Solidaris Mechelen
Prijs: gratis
Inbegrepen: ondersteuning vrijwilligers en koffie
Niet inbegrepen: vervoer

Inschrijven en informatie
T 03 285 43 36
E antwerpen@s-plusvzw.be
Schrijf hier online in