Wandelen in de Japanse tuin

door Reintje Peeters

De Japanse tuin in Hasselt: onthaasting en cultuur proeven in 1 stad

Als je in de buurt van Hasselt bent, is een bezoek aan de Japanse tuin beslist de moeite waard. Midden in het centrum van Hasselt vind je een zalig plekje om te onthaasten én je kan er kennis maken met de Japanse cultuur. Het is de grootste Japanse tuin in Europa.

De tuin kwam er doordat in 1985 de stad Hasselt zusterstad werd met de Japanse stad Itami. In 1992 ging de tuin voor het eerst open voor publiek. Sindsdien is de tuin een vaste waarde in Hasselt, en zorgt ze voor een stukje mooie natuur, maar ook voor rust en een vleugje Japanse cultuur. De ideale plek om te onthaasten.

Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin.

De tuin is normaal open vanaf 1 april tot en met 31 oktober. In de bloeiperiode (vanaf medio april tot de eerste weken van mei) kan je de prachtige bloesems bewonderen. Omdat de lente dit jaar zo vroeg begon, is de tuin uitzonderlijk al open sinds 22 maart. De bezoekers kunnen hierdoor de kerselaars al in beginnende bloei bewonderen. De tuin is rolstoeltoegankelijk. Benieuwd?

Alle informatie rond prijzen en bezoekuren vind je hier.

 

 

 

 

 

Wandel je graag? Vergeet niet mee te doen met elke stap telt!

Wandel je liever in groep? Bekijk dan hier het aanbod van de wandelingen, of informeer naar wandelingen bij een S-Plus groep bij jou in de buurt.