Vrijwilligerswerking geeft je leven kleur!

door S-Plus

Ik stel me graag even voor: ik ben Ria Claessens en maak als vrijwilliger deel uit van het redactieteam van de knipselkrant. Ik heb mij altijd voorgenomen mijn extra vrije tijd tijdens mijn pensioen nuttig in te vullen en, is er iets waardevoller dan vrijwilligerswerk? Ik denk het niet.  

Zo ging ik op zoek en de oproep naar vrijwilligers voor de knipselkrant interesseerde mij wel. Na een intakegesprek met de regionaal verantwoordelijke kon ik van start gaan. Eerst als leescontact in het woon-zorgcentrum Sint Maria in Berchem en daarna ook in het woon-zorgcentrum De Mick in Brasschaat.

Sinds enkele jaren combineer ik het voorlezen met het samenstellen van de knipselkrant.
Ik had nooit kunnen denken dat het voorlezen in de woon-zorgcentra mij zoveel voldoening zou geven. De interactie met de bewoners, de vriendschap, de warmte en - het allermooiste dat me al heel vaak kippenvel heeft bezorgd - de oprechte blijdschap waarmee ik telkens word onthaald.

Ik kan mijn leven niet meer zonder vrijwilligerswerk indenken. Zo zet ik me bijvoorbeeld ook nog in voor de vzw Moeders voor Moeders. Door je vrijwillig in te zetten voor andere personen, zorg je voor een mooie toevoeging in iemands leven. Hoe mooi is het dat je met een klein beetje engagement zo’n impact op anderen kan hebben?

Vrijwilligerswerk geeft je leven kleur. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren. Elke vorm van vrijwilligerswerk is waardevol voor jezelf en voor de samenleving. En goed voor lichaam en geest.

Twijfel niet, zet je in!
Bekijk hier het voorleesproject in de woon-zorgcentra.

Ria