Voelschorten voor de Warmste Week

door S-Plus

We have a dream… Doe mee met S-Plus en De Warmste Week en maak een voelschort voor een persoon met dementie.

S-Plus heeft een droom, namelijk zoveel mogelijk woon- en zorgcentra in Vlaanderen enkele voelschorten schenken. Hiervoor hebben we ongeveer 200 à 300 voelschorten nodig.

Een voelschort is een schort, met daarop enkele materialen genaaid die de zintuigen prikkelen, zoals kleurrijke linten, belletjes of verschillende vormen knopen. Ze worden gebruikt bij personen met dementie in de laatste fases. Voelschorten geven een rustgevend effect en zijn vaak een ingangspoort tot contact. Ze dragen in veel gevallen bij aan meer welzijn.

Benieuwd naar hoe een voelschort er uit ziet en waarom we deze maken? Kijk dan hier 

Je hebt er niet echt een grote naaivaardigheid voor nodig, enkel een grote portie creativiteit. Ondersteuning krijg je sowieso van ons!

Klaar met je schort? Inleveren kan op afspraak bij een S-Pluspunt in jouw buurt. Als je dat wenst, word je nadien uitgenodigd om samen de voelschorten af te geven in een woonzorgcentrum.

Interesse? We bezorgen jou een gids voelschorten maken met tal van tips & voorbeelden én maak jouw eigen schort, alleen of samen met vrienden. Je kan de handleiding en nog meer informatie terug vinden op deze website.

Bekijk onze oproep en schrijf je hier in bij de Warmste Week of bel/mail even met ellen.kimpe@s-plusvzw.be, 050/44 79 52

Samen maken we met vele andere vrijwilligers het verschil voor personen met dementie.

voelschort 1Voelschort 2

Extra bijlage