Van oud naar nieuw

door S-Plus

Omdat we bij S-Plus een hekel hebben aan het weggooien van nog perfect bruikbare dingen, hebben we een handleiding om van je oude handtas een nieuwe te maken. Hoewel lederen handtassen bijna niet verslijten, kan de kleur na een tijd wel verbleken, of kunnen er krassen op komen. Je hoeft niet super handig te zijn om tijdens de feestdagen te pronken met je ‘nieuwe’ tas, of hem zelfs cadeau te doen aan een vriendin of kleindochter. 

Benodigdheden 

Een oude handtas, een stofje met (grote) bloemenprint (of vlinders, katten, paarden), een penseel, mod podge (of andere vernislijm op waterbasis), verf (in het voorbeeld krijtverf) en schilderstape.

Benodigdheden

Zo ga je te werk

Stap 1: bescherm de sluitingen door ze af te plakken met schilderstape.

Stap 2: breng een laag verf aan op het gedeelte dat je wil beschilderen. Laat drogen en breng nog een laag (of twee indien nodig) aan.

Stap 1 en 2

Stap 3: terwijl de verf droogt, kan je de bloemen uit de stof knippen. Wanneer de verf volledig droog is, kan je de bloemen met Mod Podge vastlijmen. Doe ook nog een laag bovenop de bloemen en de verf, om alles volledig vast te lijmen en regenbestendig te maken.

stap 3

Stap 4: wanneer alles is gedroogd, kan je de schilderstape verwijderen, en op stap gaan met je nieuwe handtas.

Resultaat