Spinazie

door Carine

Wie herinnert zich niet de filmpjes met Popey de sailorman? Als kind vond ik het fantastisch om naar deze tekenfilms te kijken. Hoe hij eerst in problemen zat en zijn olijfje moest redden van Brutus, maar zonder spinazie lukte dat nooit. Maar dan kreeg hij kracht van zijn pot spinazie en kon hij de gehele wereld aan. 
Hoeveel kinderen hebben leren spinazie eten door deze tekenfilmserie? Ontelbare, o.a. ook bibi hier,  ik wilde ook sterk worden en ben blijven spinazie eten, vind het nog altijd lekker en gezond.

Momenteel wil men vegetarische voeding promoten, vandaar dit vegetarische recept.

PASTA MET SPINAZIE

BENODIGDHEDEN 2 personen
1/2 kg verse spinazie, vetstof, 1 teentje look, 1 sjalot, 200g pasta naar keuze, 150 g parmezaanse kaas , zout, peper,  muskaatnoot, 1/2 citroen

WERKWIJZE
Spinazie goed spoelen en de hardere steeltjes verwijderen.
De spinazie in kokend gezouten water ongeveer 5 minuten laten koken, afgieten.
De look en sjalot reinigen en zeer fijn snipperen.
Een weinig vetstof verwarmen en hierin de look en sjalot laten stoven, de uitgelekte spinazie toevoegen, kruiden met peper en muskaatnoot en sap van 1/2 citroen .
Ongeveer 15 minuten laten stoven in gesloten pot op een laag vuurtje
De pasta koken in gezouten water.
Pasta afgieten
Parmezaanse kaas schilferen (in fijne schijfjes)
Opdienen: diep bord met in het midden de pasta,  daar rond de spinazie en overstrooien met de geschilferde parmezaanse kaas.

TIPS
Let op spinazie nooit heropwarmen, er komen giftige stoffen vrij, schadelijk voor onze gezondheid
Een beetje room bij de spinazie, net voor het opdienen maakt het fijner, lekkerder, maar ook moeilijker verteerbaar en geeft extra calorieën.