Snel internet

door Jan

Wij behoren nu tot de supersnelle internetters.

Of, ten minste, dat zou kunnen. Dat zit zo:

In ons gebouw werd een tijd terug een fiberkabel geplaatst.

Die passeerde rakelings langs ons appartement, en omdat de aansluiting naar binnen nu gratis wordt gedaan, besloten we maar op het voorstel in te gaan.

Sinds het streamen en het gamen, kwamen we stelselmatig data te kort

Een mannetje kwam, en werkte het zaakje keurig af. 
Een bakje en een doosje, meer zie je er niet van.
En zo'n fiberkabel, die is, hoe zal ik het zeggen, ja zo dun als een haar.

Tot dan werkten wij met een flybox. Dat is zo'n toestel dat 4G omzet naar een wifi signaal. Best handig, op voorwaarde dat je binnen de opgegeven limiet blijft.

Dat werkte voor ons prima, maar sinds het streamen en het gamen, kwamen we stelselmatig data te kort. Bijkopen kan, maar dat kost handenvol geld. En een hoger abonnement bestaat niet bij deze aanbieder.

Dus opzeggen die handel.
En dat gaat, lekker ouderwets, met de telefoon.

Ik kwam wel snel aan de beurt, maar zodra de brave man aan de andere kant hoorde dat ik de boel wilde opzeggen, werd hij heel verdrietig. Zo verdrietig dat hij mij achtereenvolgens 20, 30 procent korting kon geven op mijn lopende abonnement. Toen ik neen antwoordde, begon hij over de periodes: gedurende drie maanden zes maanden, tot zelfs een jaar lang kon ik mijn abonnement verderzetten aan de helft van de prijs. Ik was net van plan te vragen welk deel van 'neen' hij niet begreep, toen hij mijn vraag honoreerde. 

Blijkt nu dat ik de flybox mag houden. Ze kunnen er toch niets mee aanvangen.

Nu zitten we dus bij een andere provider, die ons belooft onbeperkt (echt onbeperkt) te mogen internetten aan de snelheid van het licht voor ongeveer dezelfde prijs. Ik ben benieuwd.

De flybox werd vervangen door een fritzbox, en die hangt wel aan de draad, in tegenstelling tot de eerste. Verder blijft alles zowat hetzelfde.

De streamers en gamers onder ons zullen tevreden kunnen zijn.
Want snel internet, dat kan je tegenwoordig niet meer missen.