Samen bowlen: strike, Spare, split!

Uit
door Nathalie Daems

Iedereen heeft ooit al eens een balletje gegooid op de bowlingbaan. Samen met vrienden tijdens een druiligere zondagnamiddag of omdat er een verjaardag te vieren viel. Bowlen is zowel voor jong als oud, voor mannen en vrouwen, een gezellige bezigheid. Iedereen kan deelnemen aan deze sport en dat maakt het net zo leuk.

Ook in onze S-Plusgroepen is bowling een geliefde activiteit. Bij de S-Plusgroep Heist-op-den-Berg hebben ze een 2-wekelijkse afspraak om deze sport te beoefenen. Een vaste groep leden binnen de S-Plusgroep spreekt hiervoor af tijdens de herfst- en wintermaanden. Gilbert De Maeseneer, voorzitter van S-Plus Heist-op-den-Berg, vertelt er graag over.

“In onze S-Plusgroep bieden wij allerlei activiteiten aan. Zo gaan wij graag op stap en maken we culturele tripjes, organiseren we spelnamiddagen, maar doen wij ook aan verschillende beweegactiviteiten zoals petanquen, fietsen, wandelen en bowlen. Een vaste groep van ongeveer 8 personen speelt 2-wekelijks een partijtje bowling op onze locatiein Putte”, vertelt Gilbert. “Vroeger waren er meer spelers, maar door de coronaperiode en wat gezondheidsproblemen zijn er nu wat minder actieve leden aan het bowlen. Het seizoen start eind september en loopt door in de herfst- en wintermaanden. Doorheen de zomermaanden zijn er veel leden op vakantie en wordt er daarom eventjes niet gebowld”, zegt Gilbert.

De leute van ballen te missen geeft heel wat hilariteit tussen de spelers

"Tijdens zo’n bowlingactiviteit komen de spelers samen en worden ze eerst in groepjes van ongeveer 4 spelers ingedeeld naargelang hun sterkte. Materiaal, zoals schoeisel en ballen, kunnen ter plekke gebruikt worden, maar sommige spelers hebben ook eigen materiaal bij”, vertelt Gilbert. “Dan kunnen de spelers van start gaan. Iedere groep speelt ongeveer een 3-tal spelletjes tijdens de namiddag. Tijdens zo’n spel wordt er veel plezier gemaakt. De samenhorigheid en het gezellig samen zijn is erg voelbaar”, gaat Gilbert verder. “De ‘leute’ van ballen te missen of de vreugde van gelukte worpen geeft heel wat hilariteit tussen de spelers en dat creëert erg veel verbondenheid tijdens zo’n gezellige namiddag. Er is wel een spel van winnaars en verliezers, maar dat is niet de hoofdreden om samen te spelen. De competitie in onze groep zit hem in het spel onderling en het creëren van een leuke namiddag of je nu wint of niet”, legt Gilbert uit. “Om een echte clubcompetitie op te zetten is er constante aanwezigheid vereist van de spelers en dat is niet mogelijk. De leden komen wanneer ze zin en tijd hebben, en dat is helemaal OK”, bevestigd Gilbert.

“Dat neemt niet weg dat wij als S-Plusgroep wel vragende partij zijn om andere groepen te ontmoeten om samen te bowlen, telkens afwisselend op eigen locatie natuurlijk. Op die manier kunnen we weer nieuwe mensen ontmoeten waarmee we een gezellige en leuke namiddag kunnen beleven. Misschien kan S-Plus in de toekomst eens een overkoepelende speelnamiddag organiseren?”, geeft Gilbert nog mee als tip.

Nieuw: bowlingevenementen in 2023

Neem het op tegen elkaar in een spelletje bowling en geniet van een hapje en een drankje. Zorgeloos vertier is troef!

Meer info
Activiteiten | S-Plus vzw 

Dit artikel werd geschreven in augustus 2022. Dit is een artikel uit S-Plus Mag januari-februari-maart 2023. Lees hier nog meer artikels.