S-Plus klaagt afbouw bancaire dienstverlening aan

door S-Plus

De dienstverlening van banken neemt jaar na jaar af. Er is niet enkel een duidelijke afbouw van het aantal bankkantoren, ook geldautomaten verdwijnen uit het landschap. Vooruit, ABVV-senioren en S-Plus klagen dit fenomeen aan in gezamenlijke actie. 'Heel wat mensen moeten een grote afstand afleggen voor fysieke dienstverlening. Met onze pijlen tonen we aan hoe groot die afstand precies is.'
Cijfers bewijzen dat dit fenomeen al enkele jaren gaande is. In 2018 waren er in ons land nog 8.235 geldautomaten, in 2020 zijn er dat nog slechts 6.411. Meer dan één op de vijf geldautomaten is op twee jaar tijd dus verdwenen. Wat nog problematischer is, is de afname van het aantal bankkantoren: 6.527 in 2015 en vijf jaar later slechts 4.232. Het aantal kantoren nam dus af met 35%, en die trend zet zich nog door.

Verspreid over 25 en 26 februari 2022 zal Vooruit, ABVV en seniorenvereniging S-Plus zich verzamelen op  telkens één locatie in een provincie om de afbouw van bancaire dienstverlening aan te klagen.

 

Bankenactie Antwerpen

Bankenactie Brabant

Bankenactie Limburg

Bankenactie Oost-Vlaanderen

Bankenactie West-Vlaanderen

Lees de persberichten voor elke provincie:

Antwerpen
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams Brabant
West-Vlaanderen