ZUID-BRETAGNE - TUSSEN LAND & OCEAAN


ZUID-BRETAGNE - TUSSEN LAND & OCEAAN

Bretagne, gelegen in het Westen van Frankrijk is als het ware een reuzengroot schiereiland omgeven door de Atlantische Oceaan. Land van Kelten en oude sagen, heeft het altijd iets mysterieus over zich gehouden.

De Noordelijke kant is ruw en rotsachtig.  De Zuidelijke kant, waar wij verblijven, is lieflijker en  zonniger. Schilderachtige dorpjes kleuren de groene heuvels en in de vele inhammen liggen de visserssloepen als kleurige stipjes te dobberen op het water.

Dag 1: woensdag 18 augustus   
Brugge - Mont St. Michel - Auray
Via Rijsel en Péronne, gaat het richting Rouen. Zo rijden we doorheen het Normandische boccage landschap. Na een korte halte met een mooi uitzicht op de Mont St. Michel rijden we Bretagne binnen, langsheen Rennes, de hoofdstad van Bretagne, tot Auray, onze verblijfplaats.

Dag 2 : donderdag 19 augustus   
Auray - Vannes - Carnac - Auray
Na het ontbijt gaat het richting naar Vannes. Het middagmaal in het hotel. Namiddag lopen we in de sporen van Asterix en Obelix en maken we kennis met het mysterieuze verleden van Bretagne. Langsheen Locqmariaquer tot in Carnac. Mysterieuze stenen stellen ons nog steeds voor raadsels. Ondertussen genieten we van mooie uitzichten op de baai van Quiberon.

Dag 3 : vrijdag 20 augustus   
Auray - Locronan - Douarnenez - Quimper - Concarneau - Auray   
Daguitstap naar de Finestère. Via Locronan, met bezoek aan één van de mooiste bloemendorpjes van Frankrijk gaat het naar Douarnenez . Daarna verder naar Quimper, hoofdstad van het oude “Carnouaille”. Na het middagmaal een wandeling in het historische centrum. In de namiddag rijden we verder naar Concarneau, één van de gezelligste havenstadjes van Bretagne. We bezoeken de “Ville Close” en genieten van het zeewater en oude pakhuizen.

Dag  4: zaterdag 21 augustus   
Auray - St. Anne d’Auray - Auray
Na het ontbijt naar St. Anne d’Auray, het “Scherpenheuvel” van Bretagne. Daarna flaneren we nog in de smalle steegjes van het oude “Auray ”
Na het middagmaal, schepen we in voor een tocht in de Golfe du Morbihan,
Schitterende panorama’s en vergezichten begeleiden ons naar het Ile Aux Moines. Vrije tijd op het eilandje. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: zondag 22 augustus
Auray - chartres - Brugge
We verlaten Bretagne via Vannes, Ploermel, Lemans en komen in “La Beauce”, de graanschuur van Frankrijk. Via Parijs, Péronne en Rijsel komen we terug in “Le Plat Pays”.

Praktische info:
Periode: 18/08/2021 tot en met 22/08/2021

Prijs: € 715
S-Plus ledenprijs: € 665
Single toeslag: € 125

Inbegrepen: Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider ,volpension vanaf het eerste avondmaal tot en met laatste ontbijt, professioneel audiogids systeem, annulatieverzekering.

Niet inbegrepen: dranken en toegangen

Hotel: Best Western*** Auray

Faciliteiten: Gezellig hotel, restaurant, bar, terras,..

Info en inschrijving: S-Plus West-Vlaanderen T 050/447951  E ellen.deneire@s-plusvzw.be

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba,
ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500