Zuid Bretagne - Frankrijk (volzet)


Bretagne, gelegen in het Westen van Frankrijk is als het ware een reuzengroot schiereiland omgeven door de Atlantische Oceaan. Land van Kelten en oude sagen, heeft het altijd iets mysterieus over zich gehouden. De Noordelijke kant is ruw en rotsachtig.  De Zuidelijke kant, waar wij verblijven, is lieflijker en  zonniger. Schilderachtige dorpjes kleuren de groene heuvels en in de vele inhammen liggen de visserssloepen als kleurige stipjes te dobberen op het water.

 

Programma:

 Dag 1: Zondag 16 augustus   

Via Rijsel en Péronne, gaat het richting Rouen. Zo rijden we doorheen het Normandische boccage landschap met vrije middagstop onderweg. Na een korte halte met een mooi uitzicht op de Mont St. Michel rijden we Bretagne binnen, langsheen Rennes, de hoofdstad van Bretagne, tot Auray, onze verblijfplaats.

Dag 2 : Maandag  17 augustus   

Na het ontbijt gaat het richting naar Vannes, een druk stadje met gezellige pleintjes en oude vakwerkhuizen. Het middagmaal in het hotel. In de namiddag lopen we in de sporen van Asterix en Obelix en maken we kennis met het mysterieuze verleden van Bretagne. Langsheen Locqmariaquer (met o.a. halte aan de Table Des Marchands, één van de grootste dolmens van Bretagne) tot in Carnac. Mysterieuze stenen stellen ons nog steeds voor raadsels.  Ondertussen genieten we van mooie uitzichten op de baai van Quiberon.

Dag 3 : Dinsdag 18 augustus   

Daguitstap naar de Finestère. Via Locronan, met bezoek aan één van de mooiste bloemendorpjes van Frankrijk gaat het naar het haventje van Douarnenez . Daarna verder naar Quimper, hoofdstad van het oude “Carnouaille”.Na het middagmaal een wandeling in het historische centrum. In de namiddag rijden we verder naar Concarneau, één van de gezelligste havenstadjes van Bretagne. We bezoeken de “Ville Close” en genieten van het zeewater en oude pakhuizen.

Dag  4: Woensdag 19 augustus   

Na het ontbijt naar St. Anne d’Auray, het “Scherpenheuvel” van Bretagne. Daarna flaneren we nog in de smalle steegjes van het oude “Auray ”, waar sierlijke jachten de kleine vissersschuiten vervangen hebben. Na het middagmaal, schepen we in voor een tocht in de Golfe du Morbihan,
Schitterende panorama’s en vergezichten begeleiden ons naar het Ile Aux Moines. Vrije tijd op het eilandje. Tijdens de terugvaart mogelijkheid tot het degusteren van verse oesters met een fris glas wijn. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Donderdag  20 augustus

We verlaten Bretagne via Vannes, Ploermel, Lemans en komen in “La Beauce”, de graanschuur van Frankrijk met in de verte  de kathedraal van Chartres. Via Parijs, Péronne en Rijsel komen we terug in “Le Plat Pays”.

Praktische info:
Periode: 16/08/2020 tot en met 20/08/2020
Prijs: € 715

S-Plus ledenprijs: € 665
Single supplement: € 125
Inbegrepen: Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider , volpension vanaf het eerste avondmaal tot en met laatste ontbijt, annulatie- en reisbijstandsverzekering.
Niet inbegrepen: dranken en toegangen
Hotel: Best Western*** Auray
Info en inschrijvingen: T Ellen Deneire 050/447951 - E ellen.deneire@s-plusvzw.be
Opstapplaatsen: Brugge, Oostende, Kortrijk, Ieper, Menen