Winterverlof - Oostenrijk


Winterverlof in Oostenrijk – Elbigenalp – Tirol
 

Het Lechtal is een dal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en omvat het stroomgebied van de rivier Lech tussen Warth (op de grens met de deelstaat Vorarlberg) en Reutte. Met een lengte van 60 km is het een van de langste dalen in Tirol. Het dal vormt bovendien de grens tussen de Allgäuer Alpen en de Lechtaler Alpen. Het gebied is minder toeristisch ontwikkeld dan andere regio's in Tirol, wat het oorspronkelijke karakter van de dorpjes ten goede is gekomen.

Elbigenalp is zowat de hoofdplaats van het beschermde Lechtal. Het dorp bevindt zich op een hoogte van 1.040 meter, telt ca. 850 inwoners en is ca. 33km² groot. De natuur is hier nog ongerept en de lucht is er ongekend zuiver.

We verblijven in Gasthof Stern **** bij de familie Kapeller. Bij deze hoteleigenaars worden we met S-Plus al meer dan 30 jaar extra verwend: mooie vernieuwde kamers met douche, WC, TV, Minisafe en telefoon, groot ontbijtbuffet, lekkere en verzorgde middag- en avondmalen met vriendelijke bediening aan tafel, groot Tirolerbuffet op zaterdag, koffie en taart op zondag.  Franz en zoon Jozef organiseren met hun “Hauskapelle” ook al eens een Tiroler-avond.  Daarnaast is er ook nog de Wellnessruimte met sauna, dampbad, massage, whirlpool, solarium …  Kortom, prijs/kwaliteit ongetwijfelt één van de beste hotels van Tirol.

 

Praktische info:
Periode: van 22 tot 29 maart 2020
Basisprijs per persoon :  € 680      S-Plus ledenprijs : € 630
Inbegrepen:: 8 daagse reis met luxe-autocar; verblijf in volpension (uitgez. middagmalen tijdens heen- en terugreis); 2 excursies met bus (één halve en één volle dag); annulatie- + reisbijstandsverzekering; gebruik wellness (uigez. Whirlpool en Solarium); dans- en Tiroleravond; initiatie nordic walking, nederlandstalige begeleiding
Niet inbegrepen: dranken aan tafel + dienstvergoeding personeel; middagmalen tijdens heen-, terugreis
Opmerking :  toeslag single :  € 70,00; vaste opstapplaatsen te Brugge – Oostende – Roeselare – Kortrijk – Ieper en Menen.
Inschrijvingen : Bij S-Plus, T 050 44 79 51 vanaf dinsdag 16 oktober om 8 uur