Sainte Maxime - Côte d'Azur - Frankrijk


Sainte Maxime aan de Franse Côte d’Azur is ideaal gelegen in het hart van de Golf van Saint-Tropez.

Vakantiedomein ‘Les heures Claires’ ligt aan een zandstrand, vlakbij het centrum en de haven van Saint-Maxime. Van daaruit kan je boottochtjes naar Saint-Tropez en naar de eilandjes maken. Het compleet gerenoveerde vakantiedomein is 2,5 hectare groot. Geniet van het warme, zonnige klimaat aan de Azurenkust.

Programma:

08.10.2021: België – tussenstop regio Bourgogne (middagmaal niet inbegrepen)

09.10.2021 : Tussenstop regio Bourgogne - Ste Maxime. Aankomst in de namiddag (middagmaal niet inbegrepen). Welkomst aperitief en avondmaal.

10.10.2021: Fréjus – La Corniche d’Or.
Bezoek aan Fréjus, een stad met een rijk historisch en cultureel verleden, tussen de Maures en l’Estérel. Gegidst bezoek van de Romeinse stad met zijn arena’s, théater, aquaduct. De oude stad getuigt van het Middeleeuwse verleden van Fréjus. Provençaalse markt op woensdag morgen. Daarna wandeling in het moderne Port Fréjus, pleziervaart. Middagmaal in het vakantiedorp. Daarna gaat het naar de Corniche d’Or of Corniche de l’Estérel. De weg brengt u slingerend naast de kustlijn van Saint-Raphaël tot Cannes. Het Massif de l’Estérel, met een oneffen en verkapt relief, vuurrood van kleur, duikt het helderblauwe water in en zorgt voor indrukwekkende uitzichten. Daarna gaat het richting Cannes, internationale hoofdstad van de cinemasterren: begeleid bezoek aan de Croisette, de hoofdlaan waar het aangenaam flaneren is tussen elegante architectuur, exotische palmbomen en zijn stranden met fijnzand. Tenslotte bezoeken wij het Palais des Festivals et des Congrès dat één van de 3 grootste congrespaleizen is geworden op Europees niveau.

11.10.2021: Grasse en les Gorges du Loup.
Sinds 250 jaar is Grasse is de hoofdstad van de Parfumerie. Gegidste wandeling in een parfumerie, waar u een initiatie wordt aangeboden in de technieken van de vervaardiging van parfums vanaf de oogst van de bloemen : jasmijn, rozen, lavendel… tot aan de subtiele mengelingen uitgevoerd door de parfum samenstellers. Middagmaal in een restaurant en  geleid bezoek aan Gourdon « La Sarrasine » een dorp boven de rotsen. Je passeert langs de Gorges du Loup. Daarna, gegidst bezoek aan een artisanale confiserie in Pont du Loup.

12.10.2021: Vrije tijd en Sainte Maxime
Middagmaal in het VTF vakantiedorp. Sainte-Maxime. Vertrek uit het vakantiedorp met een kleine toeristische trein naar de oude stad van Sainte-Maxime. De stad werd smaakvol gerestaureerd, een vissershaven en een plezierboothaven zijn de belangrijkste troeven. Gegidst bezoek aan de kerk met zijn gedecoreerde poort, haar moderne tympaan in keramiek en haar mooie barrok altaar uit de 17de eeuw. Daarna wandeling langs de zee met zicht op Saint-Tropez. Terugkeer met treintje.

13.10.2021: Arcs sur Argens – St Paul de Vence.
Vertrek naar het middeleeuws dorp Arcs. Begeleid bezoek aan de St Jean Batiste kerk en de wonderlijke polyptyque van Louis Brea uit de 16e eeuw. Op de terugweg bezoek en wijnproeven in een wijnkelder. Middagmaal in het VTF vakantiedorp. Begeleid bezoek aan Saint-Paul-de-Vence, één van de meest bezochte dorpen in Frankrijk. Het achterland van Grasse heeft zijn feodaal karakter - eigen aan de versterkte steden die de grens van de Var vormden tot in 1870  - weten te behouden .

14.10.2021: Saint Tropez – Port Grimaud.
Busrit langs de Golf van Saint-Tropez met de autocar om zo het groene en lichtrijke schiereiland van Saint-Tropez te bereiken. Begeleid bezoek aan de wereldvermaarde cité van Saint-Tropez : de haven, de stranden, de oude wijk van la Ponche. Daarna is er vrije tijd. Bij de terugrit, halte bij de cité lacustre van Port-Grimaud en boottocht (aangedreven op zonneënergie (20 minuten). Middageten in het vakantiedorp. Daarna bezoek aan de Cistercienzen abdij Thoronet & de wijnroute. De abdij van Thoronet, de oudste van de drie Cistercienzen abdijen in de Provence met Sénanque en Silvacane, brengt een mooi moment van sereniteit, ver van de aardse beslommeringen. Ze verschuilt zich achter de eiken in een natuurlijke en geïsoleerde site in osmose met de strenge regels van de orde van  de Cistercienzen. Gegidste wandeling van de kerk en het klooster. Terugkeer langs de wijnroute

15.10.2021: Vrije dag Sainte Maxime

16.10.2021: Sainte Maxime – Tussenstop regio Bourgogne

17.10.2021: Tussenstop regio Bourgogne – België. Na het ontbijt vertrek naar België (middagmaal niet inbegrepen).

Inbegrepen

  • Reis met luxe autocar
  • Verblijf in Vakantiedomein ‘Les heures claires’ ***
  • Vol pension bekalve vermelde uitzonderingen
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Annulatie- en bagageverzekering

Prijzen

Basisprijs: € 1.160
S-Plus ledenprijs: € 1.110
Single supplement: € 180
Sommige ziekenfondsen geven aan hun leden een extra korting. Informeer je bij je ziekenfonds voor meer info.

Info en inschrijvingen
Provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
02 515 02 06 
john.deridder@s-plusvzw.be

Provincie Antwerpen
T 03 285 43 36
antwerpen@s-plusvzw.be