Rondreis door East Sussex, Engeland


Witte krijtrotsen, populaire badplaatsen, Victoriaanse gebouwen en overweldigende tuinen,…het zijn maar een paar troeven die deze prachtige reis naar Zuid-Engeland te bieden heeft. We wanen ons zelf voor één dag in een film van Harry Potter!

Dag 1:
Na de overtocht met de ferry brengen we een bezoek aan de Samphire Hoe en maken we kennis met een van de mooiste dorpjes, Rye.

Dag 2: 
We trekken er in de voormiddag op uit voor een stevige wandeling vanuit Cuckere Haven naar de klif met de indrukwekkende Seven Sisters. Na de lunch rijden we richting het middeleeuws stadje Lewes voor een bezoek aan het bijna 1000-jarig kasteel. We genieten ter plaatse van wat vrije tijd.

Dag 3:
Vandaag brengen we door in een van de bekendste en grootste badplaatsen: Brighton. We bezoeken er het majestueuze en exotische paleis Royal Pavillion and Gardens en genieten daarna volop van het vakantiegevoel op de Brighton Palace Pier en in The Lanes, een aaneenschakeling van smalle straatjes en steegjes.

Dag 4: 
Na een vrije voormiddag rijden we naar de adembenemende omgeving van The Sussex Weald. Temidden van deze natuurpracht ligt de monumentale Bateman’s, het huis van de schrijver van het Jungle Book, John Kipling, waar we van een geleid bezoek genieten.

Dag 5:
De stoomtrein neemt ons vandaag mee voor een onvergetelijke dag naar Kent. We bezoeken er het romantische landgoed Sissinghurst Castle Garden en genieten op de terugrit van een heerlijke Cream Tea aan boord van onze trein.

Dag 6:
Een bijzonder stukje West-Sussex staat vandaag op het programma. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende College Chapel in Lancing en in Arundel Castle.

Dag 7:
Vandaag vertrekken we terug huiswaarts. Maar voor we de Ferry weer opgaan, bezoeken we nog eerst Dover.

Praktische informatie
Periode: van 11 tot en met 17 juni 2023
Basisprijs: € 1370
S-Plus ledenprijs: € 1320
Singletoeslag: € 355
Inbegrepen:
- 6 overnachtingen o.b.v. halfpension in een ****hotel
- busvervoer per autocar
- overtocht ferry Calais - Dover - Calais
- uitstappen en toegangstickets vermeld in programma
- gidsen en begeleiding
Niet inbegrepen:
- annulerings- en bijstandsverzekering (7 %)
- persoonlijke uitgaven
- niet vermelde maaltijden (lunches) en dranken
- facultatieve uitstappen
- VERPLICHT internationaal pasport

Info en inschrijvingen:

T 02 546 15 92
E brabant@s-plusvzw.be