Puur cultuur - Rome


Programma

DAG 1 Op de heen- en terugweg overnachten we in een Oostenrijks 3-sterren hotel in de buurt van de Brennerpas. Een voortreffelijk Oostenrijks diner sluit onze eerste reisdag af.

DAG 2 Uitgerust arriveren we in Rome. We checken in in hotel Casa Tra Noi. Dit hotel, nabij het Vaticaan, is voorzien van alle comfort en een uitstekende keuken.

DAG 3 Op onze eerste echte dag in Rome bezoeken we meteen een pareltje: de Sint-Pietersbasiliek. Een Nederlandstalige gids neemt je bovendien mee de crypte in waar de Pausen begraven liggen. Met een lift gaan we tot op het dak, een gigantische koepel, waar we genieten van een fenomenaal uitzicht. Na de lunch trekken we naar het Vaticaans museum en de wereldberoemde Sixtijnse Kapel.

DAG 4 De gids doet je versteld staan van de imposante stad tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Een stop bij de prachtige kerk Santa Maria Maggiore mag niet ontbreken. Namiddag maken we een stadswandeling in het oude Rome: het Pantheon, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein… Rome op z’n best!

DAG 5 Op woensdag kan je de algemene audiëntie met de paus bijwonen op het Sint-Pietersplein. Liever iets anders doen? Geen probleem. In november kan je in het milde klimaat van Rome nog heerlijk terrassen. ’s Middags bezoeken we de basiliek Sint-Jan van Lateranen en de Scala Santa (Heilige Trap). Aansluitend rijden we naar het Colosseum en het niet te missen Forum Romanum. ’s Avonds bezoeken we de bekende Piazza Navona en Campo di Fiori: twee bruisende pleinen.

DAG 6 Op deze dag bezoeken we de Catacomben van San Callisto. Daarna rijden we naar een wel heel bijzondere trekpleister: Sint-Paulus buiten de Muren.  Deze kerk is een van de meest bezochte monumenten in Rome. Vervolgens keren we terug naar het centrum. Shoppen of zelf even op ontdekking? Wat jij wil!

DAG 7 Op vrijdag keren we huiswaarts. Logeren en dineren onderweg doen we opnieuw in het Oostenrijks 3-sterrenhotel.

DAG 8 Omstreeks 20u arriveren we terug in Hasselt. Fijn dat je erbij kon zijn! Opgelet: Wijzigingen in het programma zijn mogelijk bij onvoorziene omstandigheden.

PRAKTISCH
9 - 16 november 2019
Vertrek in de vroege ochtend aan Kinepolis Hasselt of bij de respectievelijke busmaatschappij
Basisprijs: 831 euro
Ledenprijs: 817 euro
Opgelet: 190 euro singletoeslag
Inbegrepen: 7 overnachtingen, half pension (ontbijt + diner), gids en audioguide, vervoer met luxeautocar, S-Plusbegeleiding, annulatieverzekering
Extra info: We proberen zoveel mogelijk excursies met onze luxeautocar te maken, zodat je niet te veel moet wandelen. Op de heen- en terugreis overnachten we in een driesterrenhotel in de buurt van de Brennerpas (Oostenrijk). Op nog geen 900 meter van het Vaticaan logeren we in hotel Casa Tra Noi. Alle kamers zijn voorzien van een douche, wc en tv.
Inschrijven: via deze link
Meer informatie: S-Plus Limburg - Guffenslaan 38 A 3500 Hasselt - T 011 27 83 00 - limburg@s-plusvzw.be

Extra bijlage