Rijn in vlammen en Bonn (volzet)


De troef van deze reis is het spektakel “ Rijn in Vlammen” één van de meest bekende evenementen in het Rijngebied. Telkens worden er tienduizend toeristen ontvangen in de knusse steden en dorpen langs de Rijn. Vuur, water en licht zijn de drie elementen voor een onvergetelijk schouwspel. We verkennen de Moezel- en de Rijnvallei, u denkt onmiddellijk aan natuur, gemütlichkeit, amusement en maaltijden. We bezoeken burchten, dorpjes en steden en overal is de magie van het Duits verleden aanwezig onder de vorm van spoken, heksen, nimfen en helden.

Ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van de grote componist en visionair, Ludwig van Beethoven verblijven we in Bonn.

Programma:
Dag 1: vrijdag 1 mei 2020

Zwevezele - Koblenz - Bonn

We vertrekken vanuit Zwevezele langs de snelweg met vrije koffiestop, rijden verder langs de Duitse autosnelwegen om in de late voormiddag aan te komen in Koblenz de stad waar Moezel en Rijn elkaar terugvinden. Maar de stad die ook bekend is om “das Deutsche Eck”, zijn rijke geschiedenis aan gebouwen en pleinen die meer dan 2000 jaar teruggaan maar ook de vele kerken die we er terugvinden. Na het middagmaal is er in de namiddag een bezoek voorzien aan de vesting Ehrenbreitstein met prachtig zicht op de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn, die bereikbaar is met de kabelbaan. In de late namiddag zetten we onze tocht verder naar ons mooi hotel in Bonn 'Galerie Design Hotel Bonn' waar we nog kunnen genieten van de faciliteiten om daarna de dag af te sluiten met een heerlijk avondmaal.

Dag 2: zaterdag 2mei 2020
Bonn - Linz am Rhein - Bonn

Na een heerlijk ontbijt verkennen we onze verblijfsstad 'de vroegere hoofdstad van Duitsland' en ook de stad van de wereld gekende Beethoven die de 250ste verjaardag viert, we zien er nog toenmalige regeringsgebouwen en kantoren, via het Beethovenhuis, Marktplein met prachtig Rathaus en Munster.

Na het middagmaal brengen we een bezoek aan Linz am Rhein om het pittoreske stadje met marktplein en burcht en de vele originele vakwerkhuizen te bezoeken. In de late namiddag gaan we aan boord van één van de vele boten richting Bonn om het spektakel ‘Rhein in Flammen’ te beleven. Muziek, dans, prachtig vuurwerk en avondmaal aan boord van het schip. We genieten van de onvergetelijke show Rhein in Flammen, een schouwspel van vuur- en lichtwerk vanop het water vanwaar u het spektakel best kunt zien, erna terugreis naar Design Hotel voor overnachting.

Dag 3: zondag 3 mei 2020
Bonn -  - Zwevezele

Na het ontbijt, maken we een rit langs de Rijn, richting Keulen.

Keulen de 4de grootste stad van Duitsland, en natuurlijk gekend voor zijn indrukwekende Kölner Dom en wandel door smalle straatjes met vakwerkhuisjes. Na de begeleide wandeling en middagmaal is er nog vrije tijd voorzien voor de vele winkelstraten en stoppingcenters te bezoeken of u kunt mee met het toeristisch treintje om nog de stad wat verder te ontdekken. Waarna we de terugweg aanvatten met gelegenheid tot avondmaal onderweg in een selfservice.

 

 

Praktische info:
Periode: 01/05/2020 tot en met 03/05/2020

Prijs: € 555
S-Plus ledenprijs: € 505
Single supplement: € 75
Inbegrepen: Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider , volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met laatste middagmaal, annulatie- en reisbijstandsverzekering.
Niet inbegrepen: dranken en toegangen
Hotel: Maritim Galerie Design Hotel **** in Bonn
Faciliteiten: Design hotel, restaurant, bar, terras,..
Info en inschrijvingen:
S-Plus West-Vlaanderen T 050/447951 - E ellen.deneire@s-plusvzw.be