Ontdekkingsreis - Côte d'Azur (Frankrijk) GEANNULEERD


Sainte Maxime aan de Franse Côte d’Azur is ideaal gelegen in het hart van de Golf van Saint-Tropez.

Vakantiedomein ‘Les heures Claires’ ligt aan een zandstrand, vlakbij het centrum en de haven van Saint-Maxime. Van daaruit kan je boottochtjes naar Saint-Tropez en naar de eilandjes maken. Het compleet gerenoveerde vakantiedomein is 2,5 hectare groot. Geniet van het warme, zonnige klimaat aan de Azurenkust.

Programma:

16.05.2020: België – tussenstop in Frankrijk (Dijon)
17.05.2020 : Dijon - Ste Maxime. Aankomst in de namiddag. Welkomst aperitief en avondmaal.
18.05.2020: Fréjus – La Corniche d’Or.

Bezoek aan Fréjus, een stad met een rijk historisch en cultureel verleden, tussen de Maures en l’Estérel. Gegidst bezoek van de Romeinse stad met zijn arena’s, théater, aquaduct. De oude stad getuigt van het Middeleeuwse verleden van Fréjus. Provençaalse markt op woensdag morgen. Daarna wandeling in het moderne Port Fréjus, pleziervaart. Middagmaal in het vakantiedorp. Daarna gaat het naar de Corniche d’Or of Corniche de l’Estérel. De weg brengt u slingerend naast de kustlijn van Saint-Raphaël tot Cannes. Het Massif de l’Estérel, met een oneffen en verkapt relief, vuurrood van kleur, duikt het helderblauwe water in en zorgt voor indrukwekkende uitzichten. Daarna gaat het richting Cannes, internationale hoofdstad van de cinemasterren: begeleid bezoek aan de Croisette, de hoofdlaan waar het aangenaam flaneren is tussen elegante architectuur, exotische palmbomen en zijn stranden met fijnzand. Tenslotte bezoeken wij het Palais des Festivals et des Congrès dat één van de 3 grootste congrespaleizen is geworden op Europees niveau.

19.05.2020: Grasse en les Gorges du Loup.

Sinds 250 jaar is Grasse is de hoofdstad van de Parfumerie. Gegidste wandeling in een parfumerie, waar u een initiatie wordt aangeboden in de technieken van de vervaardiging van parfums vanaf de oogst van de bloemen : jasmijn, rozen, lavendel… tot aan de subtiele mengelingen uitgevoerd door de parfum samenstellers. Middagmaal in een restaurant en  geleid bezoek aan Gourdon « La Sarrasine » een dorp boven de rotsen. Je passeert langs de Gorges du Loup. Daarna, gegidst bezoek aan een artisanale confiserie in Pont du Loup.

20.05.2020: Vrije tijd en Sainte Maxime

Middagmaal in het VTF vakantiedorp. Sainte-Maxime. Vertrek uit het vakantiedorp met een kleine toeristische trein naar de oude stad van Sainte-Maxime. De stad werd smaakvol gerestaureerd, een vissershaven en een plezierboothaven zijn de belangrijkste troeven. Gegidst bezoek aan de kerk met zijn gedecoreerde poort, haar moderne tympaan in keramiek en haar mooie barrok altaar uit de 17de eeuw. Daarna wandeling langs de zee met zicht op Saint-Tropez. Terugkeer met treintje.

21.05.2020: Arcs sur Argens – St Paul de Vence.

Vertrek naar het middeleeuws dorp Arcs. Begeleid bezoek aan de St Jean Batiste kerk en de wonderlijke polyptyque van Louis Brea uit de 16e eeuw. Op de terugweg bezoek en wijnproeven in een wijnkelder. Middagmaal in het VTF vakantiedorp. Begeleid bezoek aan Saint-Paul-de-Vence, één van de meest bezochte dorpen in Frankrijk. Het achterland van Grasse heeft zijn feodaal karakter - eigen aan de versterkte steden die de grens van de Var vormden tot in 1870  - weten te behouden .

22.05.2020: Saint Tropez – Port Grimaud.

Busrit langs de Golf van Saint-Tropez met de autocar om zo het groene en lichtrijke schiereiland van Saint-Tropez te bereiken. Begeleid bezoek aan de wereldvermaarde cité van Saint-Tropez : de haven, de stranden, de oude wijk van la Ponche. Daarna is er vrije tijd. Bij de terugrit, halte bij de cité lacustre van Port-Grimaud en boottocht (aangedreven op zonneënergie (20 minuten). Middageten in het vakantiedorp. Daarna bezoek aan de Cistercienzen abdij Thoronet & de wijnroute. De abdij van Thoronet, de oudste van de drie Cistercienzen abdijen in de Provence met Sénanque en Silvacane, brengt een mooi moment van sereniteit, ver van de aardse beslommeringen. Ze verschuilt zich achter de eiken in een natuurlijke en geïsoleerde site in osmose met de strenge regels van de orde van  de Cistercienzen. Gegidste wandeling van de kerk en het klooster. Terugkeer langs de wijnroute

23.05.2020: Vrije dag Sainte Maxime
24.05.2020: Sainte Maxime - Dijon
25.05.2020: Dijon – België. Na het ontbijt in Dijon vertrek naar België.

Inbegrepen

  • Reis met luxe autocar
  • Verblijf in Vakantiedomein ‘Les heures claires’ ***
  • Vol pension
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Annulatie- en bagageverzekering (tot € 250)

Praktische info
16.5.2020 - 25.5.2020 
Basisprijs: 1130 euro
S-Plus ledenprijs: 1080 euro
Geen single supplement
Sommige ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor deze vakantie. Informeer bij uw ziekenfonds.

Info en inschrijvingen:
Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
VTF Vacances, Tel 0473 56 04 29, E-mail jryckeboer@vtf-vacances.com

West-Vlaanderen:
Ellen Deneire, Tel 050 44 79 51, E-mail ellen.deneire@s-plusvzw.be 

Antwerpen:
Tel 03 285 43 36, E-mail, antwerpen@s-plusvzw.be