Ontdekking van Céreste - Provence (Frankrijk) (GEANNULEERD)


De Provence is één van de meest geliefde streken van Frankrijk. Niet verwonderlijk, want bij het horen van de naam waan je je meteen in zonniger oorden vol lavendelvelden en het gezang van krekels op de achtergrond. De typisch Franse art de vivre uit zich hier op elke straathoek. ‘Domaine du Grand Luberon’ is gelegen in een park van 2 ha, naast het dorpje Céreste in het Parc Regional du Luberon, een ideale uitvalsbasis om al het moois te ontdekken dat de Provence te bieden heeft.

Programma

28.08.2020: België – tussenstop in Frankrijk (Dijon)

29.08.2020 : Dijon – Céreste. Aankomst in de namiddag. Welkomst aperitief en avondmaal.

30.08.2020: De markten van de Provence en Mane-Rousillon
Vrije tijd op de  markten van de Provence en proeverij in  Aptunion (fabricatie van gekonfijt fruit) OF Forcalquier op maandag en terugkeren langs Maison de pays. De markten bulken van geuren en kleuren, het is het traditionele ontmoetingspunt tussen de producenten, kunstenaars en inwoners. Middagmaal in het vakantiedorp. Roussillon. Dit begeleide circuit laat u toe de geheimen van de okerrotsen van Roussillon te ontdekken. Geleid bezoek aan de ‘Usine Mathieu’, gerestaureerd en omgevormd in een kleurrijke coöperatieve. U ontdekt de verschillende stappen van de behandeling van de mineralen. Daarna struint u door de smalle en kleurrijke steegjes van het dorp. U leert er een synthetisch oker onderscheiden van een natuurlijk oker. Vrije tijd.

31.08.2020: Marseille

Gegidst bezoek van Marseille met een treintje 
Vertrek uit de Vieux Port, de canebière, de Corniche waar u verschillende hoogtepunten zal ontdekken, zoals het Fort St Jean en het Fort St Nicolas, het ‘Palais du Pharo’, de St Victor abdij, het adembenemende zicht van de ‘Pont de la Fausse Monnaie’, het kasteel van Valmer of de roemrijke Vallon des Auffes. Daarna klimt u naar een hoogte van 162 m naar Notre Dame de la Garde, de « Bonne Mère » die over heel Marseille waakt. Uitzonderlijk panorama van 360°. Middagmaal in een restaurant in de ‘vieux Port’. Ontdekken van de wijk Vieux Panier,  de oudste wijk van Marseille. Middenin het historische centrum van de stad op luttele afstand van de Vieux Port, toont deze plaats nog steeds de bewogen geschiedenis van het oude Massalia. De steile steegjes, de gebouwen en typische binnenplaatsen zijn echt zoals op de postkaarten. Niet te missen ! Vrije tijd.

01.09.2020: Vrije tijd – Avignon
Vrije tijd in het vakantiedorp (U kan gebruik maken van de gymzaal, openluchtzwembad, verwarmd van april tot september) of in Céreste. Bezoek van het provençaals en middeleeuws dorp, te voet vanuit het vakantiedorp (zonder begeleiding) Middagmaal in het vakantiedorp. Gegidst bezoek van de stad Avignon, met haar uitzonderlijk architecturaal en artistiek patrimonium, het prachtigste gotische bouwgeheel van Europa : rond het ‘Palais des Papes’, stadsomwallingen en torens …

02.09.2020: Gordes – Fontaine de Vaucluse
Geleid bezoek aan Gordes, een dorp gelegen op een rots tegenover de mont du Luberon. Het fort en de kerk steken uit boven de huizen en zijn aan de rotsen vastgeankerd. (20 min te voet). Daarna geleid bezoek van de ‘Abbaye de Sénanque’. Een juweeltje van Romaanse kunst ingeplant te midden van de lavendelvelden. Ingebed in de laagte van zijn vallei, blijft de ‘Abbaye Notre-Dame de Sénanque’ één van de meest pure getuigen van de primitieve architectuur van de Cistercienzen orde. De abdij is nog steeds bewoond door een aantal monniken van de Cistercienzen orde. Middageten in het vakantiedorp. Gegidst bezoek van de ‘Fontaine de Vaucluse’, een van de meest bezochte natuursites van de Vaucluse. Deze pittoreske site bevindt zich in een diepe vallei met een glooiend landschap dat bezaaid is met grotten. Dit landschap heeft talrijke kunstenaars, waaronder Frédéric Mistral, François Pétrarque et René Char geïnspireerd. Dit is voornamelijk te danken aan de indrukwekkende bron die ontspringt aan de voet van een rotswand van 230m hoogte. Deze reusachtige fontein is de krachtigste in Frankrijk en staat op wereldgebied op de vijfde plaats. Daarna langs de ‘galerie des artisans’ waar u de papiermolen van verleden tijden kan aanschouwen.  Deze brengt ode aan dit specifieke ambacht van het handmatig papier maken zoals in de 15de eeuw. Ook talrijke andere kunstambachten zal u zien (confiserie, houtsnijkunst, potten bakken, juwelen …)

03.09.2020: De Gorges du Verdon
Gegidst bezoek van een faïencerie in Moustiers Ste Marie. Moustiers is door zijn faïences uit de 16de en 17de eeuw, beroemd geworden in de hele wereld. Middageten in het restaurant. Gegidst circuit in de gorges du Verdon langs ‘route des crêtes’ en terugkeer langs het ‘plateau de Valensole’.

04.09.2020: Dijon – tussenstop

05.09.2020: Na het ontbijt in Dijon vertrek naar België.

Inbegrepen

  • Reis met luxe autocar
  • Verblijf in Vakantiedomein ‘Domaine du Grand Luberon ’ ***
  • Vol pension
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Annulatie- en bagageverzekering (tot € 250)

Praktische info
28.08.2020 - 05.09.2020
Basisprijs: 1130 euro
S-Plus ledenprijs: 1080 euro
Geen single supplement

Sommige ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor deze vakantie. Informeer bij uw ziekenfonds.

Info en inschrijvingen:
Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
VTF Vacances, Tel 0473 56 04 29, E-mail: jryckeboer@vtf-vacances.com

West-Vlaanderen:
Ellen Deneire, Tel 050 44 79 51, E-mail ellen.deneire@s-plusvzw.be 

Antwerpen:
Tel 03 285 43 36, E-mail, antwerpen@s-plusvzw.be