Normandië: laat je veroveren


Normandië, land van Camembert en Calvados, 500 km kust, prachtige natuur met lieflijke dorpjes, romantische vissershaventjes, indrukwekkende oorlogsmonumenten en géén massatoerisme. Aan de Somme bezoeken we het Musée Somme 1916.

Daarna rijden we via de indrukwekkende Pont de Normandie naar het charmante Honfleur, een idyllisch havenstadje met smalle steegjes en houten huizen. Het is 75 jaar geleden dat D-Day, de invasie op Normandië plaatsvond. Een bezoek aan enkele historische plaatsen van WO II mogen zeker niet ontbreken. Zoals het Memorial van Caen, de landingsstranden Omaha Beach, Juno Beach, Arromanches-Les-Bains en La Pointe Du Hoc.

Via de smaragdgroene baai van de Mont Saint Michel rijden we naar Saint Malo. Deze zeer oude Bretoense omwalde stad aan de monding van de Rance en omgeven door de azuurblauwe zee was ooit een geliefde verblijfplaats van zeerovers.

Als toemaatje bezoeken we één van “les plus beaux villages de France” en op de terugweg kun je nog een terrasje doen in Rouen, stad van de 100 klokkentorens en hoofdstad van Normandië, aan de oevers van de Seine.

PRAKTISCH
26 - 29 augustus 2019
Vertrek in de vroege ochtend aan Kinepolis Hasselt of bij de respectievelijke busmaatschappij
Ledenprijs: 398 euro
Niet-ledenprijs: 412 euro
Opgelet: 112 euro singletoeslag
Inbegrepen: 3 overnachtingen in de Ibis te Caen (halfpension), alle uitstappen, inkom Musée Somme 1916, inkom bioscoop, treintje Saint Malo, vervoer met luxeautocar, S-Plusbegeleiding, annulatieverzekering
Extra info: dranken, middagmalen en eventuele inkomgelden niet inbegrepen
Inschrijven: via deze link
Meer informatie: S-Plus Limburg - Guffenslaan 38 A 3500 Hasselt - T 011 27 83 00 - limburg@s-plusvzw.be

Extra bijlage