Lago Maggiore - Italië


Programma:
Dag 1: maandag 20 juli

Via Brussel, Namen naar Luxemburg vrije koffiestop, verder via Straatsburg naar Colmar middagstop.Wij vervolgen onze weg via Bazel en Luzern. In Bellinzonnna verlaten we de snelweg en rijden de westkant van het Lago Maggiore op naar ons verblijfshotel.

Dag 2: Dinsdag 21 juli

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan Stessa, een mooi groen stadje met chique hotels en huizen. Na het middagmaal rijden we naar Pallanza en bezoeken er Villa Taranto met zijn prachtige botanische tuinen, een bezoekje waard. Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 3: woensdag 22 juli

Na het ontbijt wat vrije tijd voor plaatselijke de markt te bezoeken. We maken dan een boottocht op de Lago Maggiore, en genieten van de mooie kustlijn met zijn schilderachtige dorpjes en pittoreske baaien. Bij aankomst in Locarno maken we een wandeling naar de Piazza Grande. Na het bezoek doorkruisen we met de trein een wilde, romantische regio met de Centovalli spoorweg door de Centovalli/Vigezzo vallei en zo verder naar ons hotel.

Dag 4: donderdag 23 juli

Na het ontbijt rijden we naar het Comomeer. Bezoek aan de Dom en deze historische gebouwen in Como is een aanrader. En natuurlijk genieten van de promonade aan het meer. Na het middagmaal rijden we naar Tremezzo en bezoeken we de bekendste bezienswaardigheid  van het Comomeer, Villa Carlotta. Daarna verder naar het hotel.

Dag 5: vrijdag 24 juli

Vandaag rijden we naar Varallo gelegen in de Sesiavallei. Tussen Varallo en het Lago Maggiore ligt het Ortameer, een echt juweeltje. Na het middagmaal varen we naar het eilandje Dan Giulio gekend vor zijn 12de eeuwse basiliek. We rijden verder naar Arona één van de grotere plaatsen aan de Lago Maggiore.

Dag 6: zaterdag 25 juli

Na het Ontbijtbuffet verkennen we per boot de Borromese Eilanden, die ook wel de parels van het Lago Maggiore worden genoemd. Meest gekend is Isola Bella, dan hebben we ook nog Isola Madre en Isola dei Pescator. Daarna per boot terug naar wal en verder naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: zondag 26 juli

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan. Via Locarno en Bellinzona verder via Luzern, Bazel en Colmar middagstop. Vervolgens Strasbourg en Luxemburg bereiken we terug België.

Praktische info:
Periode: 20/07/2020 tot en met 26/07/2020
Prijs: € 981
S-Plus Ledenprijs: € 931
Single supplement: € 155
Inbegrepen: Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider , volpension vanaf het eerste avondmaal tot en met laatste ontbijt, annulatie- en reisbijstandsverzekering.
Niet inbegrepen: dranken en toegangen
Info en inschrijvingen: T 050/447951 - E ellen.deneire@s-plusvzw.be