IERLAND HET ‘GROENE EILAND’: NATUUR, CULTUUR & GUINNESS


IERLAND HET ‘GROENE EILAND’: NATUUR, CULTUUR & GUINNESS

Ierland het ‘Groene Eiland’ is een prachtige bestemming voor een rondreis. De schitterende natuur, een boeiende cultuur en lekker eten en drinken, Guinness, zijn een ontdekkingstocht waard.

Programma:

Dag 1: donderdag 22 juli  
Brugge – Holyhead
Via Calais naar Dover. We doorkruisen het Verenigd Koninkrijk. In de vooravond komen we aan ons hotel in Holyhead voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: vrijdag 23 juli
Holyhead –Dublin
Na het ontbijt nemen we de ferry naar Dublin. Sightseeing met onze bus in Dublin en wandeling langsheen Molly Malone. We bewonderen het schitterende Book of Kells in Trinity College. Naar Dublin Christchurch voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: zaterdag 24 juli  
Dublin – Glendalough – Kilkenny – Cork
Na een heerlijk Iers ontbijt vertrekken we naar Glendalough, een Iers Keltisch klooster in een schitterende omgeving. Door de Wicklow Gap naar het Middeleeuwse Kilkenny. Verder naar Cork voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: zondag 25 juli  
Cork – Killarney
Na het ontbijt bezoek aan Cobh Heritage Museum. Vrije lunch en dan bezoek aan Old Jameson Distillery. We worden wegwijs gemaakt in de productie van de Ierse whisky.

Dag 5: maandag 26 juli  
Killarney – Ring of Kerry – Killarney
Vandaag staat de beroemde Ring of Kerry op het programma. Schitterende zichten, een Irish Coffee proeven en misschien wel een schaapsherder met zijn bordercollies ontmoeten. Via Waterville gaat het verder naar Sneem en Ladies View. Terug naar Killarney voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: dinsdag 27 juli  
Killarney – Adare – Cliffs of Moher – Burren – Galway
Adare, een zeer liefelijk dorpje. Verder naar Limerick en de Cliffs of Moher. Deze 200 m hoge kliffen rijzen loodrecht uit de. Verder doorheen de Burren, een bijzonder kalklandschap met gaten en groeven en speciale vegetatie, naar Galway voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: woensdag 28 juli  
Galway – Connemara – Kylemore Abbey – Galway
We doorkruisen het woeste Connemara naar Kylemore Abbey, een voormalig Benedictijns klooster. Op de terugweg zien we de enige fjord van Ierland. Wandeling in Galway langs Eyre Square, gezellige cafeetjes en eethuisjes, de Spanish Arch en een schitterende pub.

Dag 8: donderdag 29 juli
Galway – Dublin –Cherbourg
Na het ontbijt vertrekken we richting Dublin waar we de beroemde Guinness brouwerij bezoeken, met proevertje uiteraard. Na de vrije tijd checken we tijdig in op de ferry naar Cherbourg. Avondmaal en overnachting zijn voorzien.

Dag 9: vrijdag 30 juli  
Cherbourg – Zwevezele
’s Nachts varen we richting Cherbourg waar we in de late voormiddag aankomen. We rijden verder richting Zwevezele. Vrij middagmaal en vrij avondmaal voorzien in wegrestaurant.

Praktische info:
Periode: 22/07/2021 tot en met 30/07/2021

Prijs: € 1575 (prijs oner voorbehoud)
S-Plus ledenprijs: € 1525 (prijs onder voorbehoud)
Single toeslag hotelkamer: € 552 (prijs onder voorbehoud)
toeslag kajuit: € 125 (prijs onder voorbehoud)

Inbegrepen: Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem, annulatieverzekering.
Niet inbegrepen: dranken, vrije middagmalen en toegangen
Info en inschrijving: S-Plus West-Vlaanderen T 050/447951  E ellen.deneire@s-plusvzw.be

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba,
ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500