Hongarije - Budapest & Balatonmeer - 9 dagen


Hongarije is een modern land geworden dat heel veel toeristen mag verwelkomen en de hoofdstad is meer dan een bezoek waard. Wij nemen dan ook rustig de tijd om zowel Buda als Pest te ontdekken, met een bezoek aan het parlement als hoogtepunt, prachtig gelegen langs de Donau. Het binnenland komt aan bod op weg naar het Balatonmeer. Rondom dit 80 kilometer lange meer, een puur vakantieparadijs, doen wij de meest interessante plaatsen aan.

DAG 1: VRIJDAG 19 AUGUSTUS
Brugge Amstetten

Vertrek vanuit Vlaanderen naar Duitsland, vrije koffie & middagstop. Daarna verder naar Amstetten te Oostenrijk voor avondmaal en overnachting.

DAG 2: ZATERDAG 20 AUGUSTUS
Amstetten - Wenen - Boedapest Amstetten naar Boedapest, via Melk en Wenen, een eerste kennismaking van de stad: ontdekking van het stadsge- deelte Buda, gelegen op een heuvel langs de rivier, wandeling via het voor- malig koninklijk paleis, de Matthias- kerk en het Vissersbastion. Avondmaal en overnachting in Novotel Budapest.

DAG 3: ZONDAG 21 AUGUSTUS
Boedapest - Boedapest

Grondig bezoek aan Boedapest: de benedenstad met stadsgedeelte Pest. Via het Heldenplein en een thermaal- bad, sightseeing met de bus, naar de Sint-Stefanusbasiliek. Namiddag: bezoek aan het parlement en wandeling langs de Donau met het schoenenmo- nument. Nog wat vrije tijd in de stad. Verder terug naar het hotel.

DAG 4: MAANDAG 22 AUGUSTUS
Boedapest – Kecskemét - Héviz

We doen een ommetje naar Kecskemét alvorens vaart te zetten naar het Bala- tonmeer. We bezoeken er de stad met zijn vele Jugendstil huizen en proeven er misschien wel de typische abrikozen- likeur. We bezoeken ook een paar- denfokkerij (paarden van de poesta).
Verder naar
het prachtige Balatonmeer, Avondmaal en overnachting te Héviz.

DAG 5: DINSDAG 23 AUGUSTUS
Héviz - Balatonfüred - Veszprém - Thiany - Héviz

We verkennen op deze dag de noord- kant van het meer met een bezoek aan de stad Balatonfüred, een overbekend kuuroord met een mooie wandel- promenade. Verder naar Veszprém voor een kort bezoek en lunch. In de namiddag een bezoek aan Thiany, een schiereiland op het meer. Avondmaal en overnachting te Héviz.

DAG 6: WOENSDAG 24 AUGUSTUS
Héviz - Keszthely – Tapolca - Héviz

Vandaag blijven we dichter in de buurt van het hotel en bezoeken we de stad Keszthely met het prachtige Festetics-kasteel. Verder naar het wijnstadje Tapolca (met natuurlijk een proeverij) en het kleinere kuuroord en meer van Héviz. Avondmaal en overnachting te Héviz.

DAG 7: DONDERDAG 25 AUGUSTUS
Héviz - Héviz

Dit wordt een keuzedag waarbij je kunt genieten van Wellness en ontspanning in het Hotel of je stapt mee met de gids op een begeleide wandeling. Ook een boottocht op het meer maakt van deze dag een topvakantie. Avondmaal en overnachting te Héviz

DAG 8: VRIJDAG 26 AUGUSTUS
Héviz - chartres Passau

Terugreis richting Passau waarbij we in de namiddag nog even de tijd hebben om deze Beierse stad te bezoeken: het fort, de Sint-Stephansdom, en een wan- deling langs de drie rivieren die in de stad samenkomen (de Inn, de Ilz en de Donau). Avondmaal en overnachting Passau.

DAG 9: ZATERDAG 27 AUGUSTUS
Passau Frankfurt Keulen - Brugge Na een mooie gevarieerde reis in Hongarije terugreis van Passau naar Zwevezele.

Periode:
19/08/2022 tot en met 27/08/2022
Prijs:
Prijs: 1048,50
S-Plus ledenprijs: 998,50
Single supplement: 150
Inbegrepen:
Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem, ongevallen- en annulatieverzekering.
Niet inbegrepen:
vrije middagmalen, dranken en toegangen
Hotel:
Hotel Palace **** Héviz + Novotel Budapest ****
Faciliteiten:
Spa & Wellness hotel, restaurant, bar, terras, ...
Vertrek:
5.30 u
Info en inschrijving
S-Plus regio West-Vlaanderen
T. 050 44 79 51
E. ellen.deneire@s-plusvzw.be
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba, ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500