Het Bayerische Versailles & Herrenchiemsee - 6 dagen


Eén van de geliefde reizen, we vertoeven in het prachtige Bayeren, ten zuiden van Duitsland, aan de grens met het Oostenrijkse Tirol en het Beierse Alpenland. Wij bieden je een zoektocht naar landelijk cultureel landschap tijdens deze reis. Een must is een bezoek aan München, de hoofdstad van Beieren en niet te vergeten een bezoek aan het Schloss Herrenchiemsee.

 

DAG 1: DINSDAG 5 JULI
Brugge - München

Via de Duitse autosnelwegen Keulen naar Frankfurt, lunchpauze, en reizen we verder naar Neurenberg tot in München waar ons verblijfshotel zich bevindt. Op de autocar wordt er al wat meer informatie en uitleg gegeven over Duitsland en Bayeren.

DAG 2: WOENSDAG 6 JULI
München

Na het ontbijt, bezoeken we München. Eerst rijden we langs Schloss Nymp- henburg, het Olympisch park, BMW museum voor fotostop. Vervolgens laat de gids je de bekendste bezienswaardig- heden van München zien. Na het mid- dagmaal rijden we naar de bekendste voetbalploeg van Duitsland, FC Bayern de 'Allianz Arena' we bezoeken de iconische locaties. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 3: DONDERDAG 7 JULI
München - Traunstein - München Vandaag bezoeken we de Chiemgau. Idyllische bergdorpjes, traditionele tavernes, koninklijke kastelen en Wellness-oases heten je welkom. Verder nodigen wij je uit in de Brouwerijtour in het Chiemgauer Hofbräuhaus. Ervaar de sfeer in de traditionele brouwerij, en proef het verfrissende biertje en geniet van de tijd. Avondmaal en overnach- ting in ons hotel.

DAG 4: VRIJDAG 8 JULI
München - Chiemsee - München We rijden naar de Chiemsee, stap- pen aan boord van het schip voor een reis naar de eilanden Herreninsel en Fraueninsel. We brengen een bezoek aan het spectaculaire 75m lange spiegelzaal. Het trappenhuis is een overweldigende dubbele pronktrap, een cavalcade van marmer in vele kleuren, verguld snijwerk, kristallen kroonluchters en beeldhouwwerken. We gaan vervolgens naar het 'Fraueninsel' vrouweneiland. Daarna terugrit naar het hotel.

DAG 5: ZATERDAG 9 JULI
München - Swarovski - Kufstein - München

Vandaag beleven we letterlijk een ‘blin- kende’ dag met een bezoek aan Kristall- welten van Swarovski. In het midden van deze tuin is de wolk van 600 000 glinsterende, handmatig gezette Swar- ovski kristallen het sprankelende mid- delpunt. Na het middagmaal bezoeken we het charmante stadje Kufstein met zijn
gekende burcht. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 6: ZONDAG 10 JULI
München - Brugge

Na het ontbijt rijden we vanuit Mün- chen langs Duitse snelwegen via Ulm, & Stuttgart, vrij middagmaal. Daarna reizen verder langs Karlsruhe & Saar- brucken via Luxemburg naar België.

Periode:
05/07/2022 tot en met 10/07/2022
Prijs:
Prijs: 922,50
S-Plus ledenprijs: 872,50
Single supplement: 130
Inbegrepen:
Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf het eerste avondmaal tot en met laatste ontbijt, professioneel audiogids systeem, ongevallen- en annulatieverzekering.
Niet inbegrepen:
dranken en toegangen
Hotel:
Mercure München Süd Messe
Faciliteiten:
Design hotel, restaurant, bar, terras, ...
Vertrek:
5 u
Info en inschrijving
S-Plus regio West-Vlaanderen
T. 050 44 79 51
E. ellen.deneire@s-plusvzw.be
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba, ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500