GEANNULEERD - 5-daagse trip naar Normandië - Oost-Vlaanderen


Normandië telt heel wat plekken en tradities die op de Werelderfgoedlijst staan van Unesco. Maar u vindt er ook heel wat plaatsen die zich Mooiste dorpje van Frankrijk mogen noemen of die een officieel kuuroord zijn. En naast al die beroemde en bijzondere plekken en al die mooie omwegen, is elke stad en elk dorp van Normandië meer dan de moeite waard!
 
Dag 1
We verlaten onze vertrekhall om 06u30 richting Rouen. Onderweg houden we even halt voor een korte koffiestop. Aangekomen in Rouen is er een stadswandeling voorzien met aandacht voor Jeanne D’Arc. We bezoeken ook de kathedraal van de stad en het Aitre-Saint-Maclou. Er is een facultatief middagmaal voorzien en na de middag trekken we naar Etretat voor een kort stadsbezoek en voor een bezoek aan het Clos Lupin, een museum gewijd aan Arsène Lupin. Daarna trekken we naar Caen waar we inchecken in het hotel en genieten van een avondmaal.
Dag 2
We vertrekken na het ontbijt richting Château du Breuil, de prestigieuze calvadosstokerij voor een bezoek en degustatie. We zetten de tocht verder richting Lisieux. In dit stadje bezoeken we de basiliek Sainte-Thérèse en is er een facultatief middagmaal voorzien. Daarna bezoeken we Livarot en een kaasmakerij die er gevestigd is voor een bezoek en degustatie. Na de degustatie rijden we opnieuw richting Caen voor een avondmaal en overnachting in ons hotel.
Dag 3
Vandaag ontdekken we de geschiedenis van de oorlog in deze streek. We trekken richting Arromanches voor een strandwandeling met daarop restanten van Mulberry Port Winston en bezoeken ook het Musée du Debarquement en stoppen we voor een facultatieve lunch. We rijden na de lunch richting Longues-sur-Mer voor een bezoek aan de Duitse batterij en bezoeken we in Colleville-sur-Mer de beroemde Amerikaanse begraafplaats, bekend van de film Saving Private Ryan. Dit was de laatste excursie van deze goed ingevulde dag. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Caen.
Dag 4
Na het ontbijt rijden we richting de kust voor een bezoek aan de oesterkwekerij “La Calvadosienne”, waar we enkele oesters degusteren. Na deze ervaring ontdekken we het stadje Bayeux. We bezoeken er de stad samen met de gids en ook de Tapisserie Mathilde en maken tijd voor een facultatieve lunch. Na Bayeux vertrekken we opnieuw richting Caen naar we het kasteel van Willem de Veroveraar bezoeken en daarna is er vrije tijd in Caen zelf voorzien. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
Dag 5
We genieten voor de laatste keer van het ontbijt in ons hotel. We rijden dan naar Ranville, waar Pegasus Bridge wordt bezocht. Deze brug speelde een hoofdrol in de Tweede Wereldoorlog. Ten slotte houden we ook nog halt in Honfleur voor een facultatieve lunch en een vrije namiddag. Vertrek richting Menen en terugkomst voorzien omstreeks 20.30 u.

Hotel Ibis Caen Centre *** Caen
Het Ibis Caen Centre ligt in het centrum van Caen, op slechts 750 meter van het Château de Caen en 350 meter van de kerk van Saint-Pierre.
Faciliteiten
De kamers van het Ibis Caen Centre zijn voorzien van airco, gratis WiFi, satelliet-tv, een telefoon en een bureau. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer met een douche, een föhn en gratis toiletartikelen

Praktische informatie
Wanneer: maandag 17 tot vrijdag 21 april 2023  
Basisprijs: 870 euro
S-Plus Ledenprijs: 820 euro
Singletoeslag: 216 euro
Inbegrepen:
Vervoer per luxe viersterrencar en ervaren chauffeur
* Gespecialiseerde gids
* Parkeergelden, tolgelden, maaltijden en overnachting chauffeur & gids
* 4x overnachting op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
* 4x ontbijtbuffet
* 4x driegangendiner incl. water en tafelwijn
* Annulering- en bijstandsverzekering
* Alle toegangsgelden
* Nederlandstalige S-Plus begeleiding

Opstapplaatsen: Sint-Niklaas - Zele - Zwijnaarde - Erpe-Mere
Inschrijven en informatie:
INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK? DEZE REIS WERD GEANNULEERD
Extra info
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering door Herman & Vandamme. Bruggestraat 517/519 – 8930 Menen – Licentienummer A 1951