Gastronomische weekends - Champagnestreek 9/11 & 13/11


Als God werkelijk in Frankrijk leeft, dan heeft Hij ongetwijfeld een buitenverblijf in de Champagne! De godendrank is ongetwijfeld wereldberoemd en natuurlijk is het ook een zeer mooie streek om te vertoeven en te genieten van de gastronomie... We bezoeken uitgebreid enkele champagnehuizen en dwalen rond in de typische Champagnedorpen. Dat champagne werkelijk bij alles lekker is, blijkt wanneer we in de beste restaurants van de streek genieten van tal van regionale delicatessen.

 

Programma:
Dag 1:

Via Lille, Arras naar Reims toe, de metropool van de champagne. We brengen in de voormiddag een bezoek een het dorpje Hautvillers waar de gekende Dom Pérignon begraven ligt. Aansluitend bezoeken we het champagne huis Gobillard. Het middagmaal nemen we in een oude herenhoeve waar we een lekkere menu geserveerd krijgen. Na de middag rijden we via een deel van de 'Route Touristique du Champagne' richting Reims waar we een bezoek brengen aan de mooie stad. Daarna gaan we richting het Hotel Mercure Reims Centre voor avondmaal en overnachting. 

Dag 2:

Na het ontbijtbuffet rijden we richting Epernay voor een uitgebreid bezoek aan het Champagne huis de Castellane dat zeker de moeite waard is. Het middagmaal nemen we in het centrum van Epernay. Na de middag wandelen we doorheen 'Parc de l'hotel de Ville' en bereiken we de wereld gekende 'Avenue de Champagne' waar verschillende grote Champagne huizen gevestigd zijn, ondermeer Moët et Chandon waar het standbeeld van Dom Pérignon staat. Daarna rijden we richting het hotel om ons te verfrissen voor het avondmaal. 

Dag 3:

Na het ontbijt maken we via 'Route Touristique du Champagne' een rondrit door de Godenstreek met enkele prachtige vergezichten. vervolgens rijden we naar Le Mesnil-sur-Oger waar het champagnehuis Launois is gevestigd, en genieten als echte kasteelheren in 'Le Château Launois' van een gastronomische menu met aangepaste champagnes. In de late namiddag terugweg naar West-Vlaanderen.

Praktische info:
Periode: 09/11/2020 tot en met 11/11/2020 &14/11/2020 tot en met 16/11/2020
Prijs: € 557
S-Plus ledenprijs: € 507
Single supplement: € 85
Inbegrepen: reis per luxeautocar, Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal, dranken bij alle maaltijden, annulatie- en reisbijstandsverzekering.
(vaste opstapplaatsen te Brugge – Oostende – Zwevezele – Kortrijk – Ieper en Menen)
Niet inbegrepen: degustaties en toegangen
Hotel: Mercure Reims Centre
Info en inschrijvingen: T Ellen Deneire 050/447951 - E ellen.deneire@s-plusvzw.be