Gastonomisch weekend in Sedan


Sedan ligt in de Frans-Belgische Ardennen en beschikt over veel troeven om de toerist te bekoren. Het historische Sedan is een prachtig stadje voor een leuk gastronomisch weekendje weg. De geschiedenis, gastronomie en architectuur van de stad zijn niet te versmaden. We verblijven in Hôtel Le Château Fort de Sedan, ongetwijfeld één van de meest verfijnde hotels in Sedan.

DAG 1: VRIJDAG 25 NOVEMBER 
Brugge - Thuin - Charleville-Mézières - Sedan

Via Doornik en Bergen met een koffiestop rijden we tot in Thuin waar Distillerie De Biercée gelegen is. De distilleerderij is vooral bekend om haar sterproducten. Na het middagmaal verder naar Charleville-Mézières, voor een bezoek aan de hoofdstad van de Franse Ardennen met onze gids. Nadien rijden we naar het Kasteel van Sedan en genieten we als kasteelheren van een 5-gangen menu en overnachting in ‘Hotel Le Château Fort’

DAG 2: ZATERDAG 26 NOVEMBER 
Sedan

Na het ontbijtbuffet bezoeken we onze verblijfstad met zijn rijkelijk verleden. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan het imposante versterkte kasteel van Sedan, de grootste burcht van Europa gebouwd in 1424. Na het bezoek nog wat vrije tijd en genieten we terug van een gastronomisch avondmaal en overnachting in Le Château Fort.

DAG 3: ZONDAG 27 NOVEMBER
Sedan - Bouillon - Rochefort - Brugge

Na het ontbijt vertrekken we richting Bouillon. Het stadje ligt aan de oevers van de Semois te midden van de Ardense bossen. We bezoeken er het versterkte kasteel van Godfried van Bouillon. We genieten er ook van een lekker middagmaal in Hotel de la Poste. In de namiddag rijden we via Lavaux- Sainte-Anne richting Rochefort voor een kort bezoek, om vervolgens via Namen en Brussel, Brugge te bereiken.

Periode:
25/11/2022 tot en met 27/11/2022
Prijs:
Prijs: € 561
S-Plus ledenprijs: € 511
Single supplement: € 90
Inbegrepen:
reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal, dranken bij alle maaltijden, professioneel audiogids systeem, ongevallen- en annulatieverzekering.
Niet inbegrepen:
degustaties en toegangen
Hotel:
Hotel Le Chateau Fort ****
Faciliteiten:
Kasteelhotel met restaurant, bar, wellness, ...
Vertrek:
6 u
Info en inschrijving
S-Plus regio West-Vlaanderen
T. 050 44 79 51
E. ellen.deneire@s-plusvzw.be
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba, ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500