Cultuurtrip Gardameer Oost-Vlaanderen


Juist over de Alpen aan de zonnige zuidzijde, bevindt zich het grootste alpenmeer van Italië: het Gardameer. Rond het meer tref je nog oude pittoreske dorpjes aan met gezellige straatjes en pleintjes. We verblijven in Riva, gelegen aan de noordzijde, waar het Gardameer op zijn mooist is. Hier wordt het meer omgeven door de indrukwekkende berghellingen van de Dolomieten. Tegen de kalkrotsen en aan het diepblauwe water, is de ligging van Riva buitengewoon schilderachtig. Het toeristische centrum biedt heel wat mogelijkheden: het havenplein, nauwe steegjes en middeleeuwse gebouwen. Ook ’s avonds is het heerlijk wandelen over de oeverpromenade langs het meer. We maken tijdens deze reis enkele boeiende excursies.

Een mooie tocht is die per boot naar Limone, een van de schilderachtige plaatsjes aan het meer. Een tocht rond het Gardameer met bezoek aan de bedevaartplaats Madonna della Corona, waar het kerkje op 774m hoogte in het rotsmassief is ingebouwd. Bezoek aan het schiereiland Sirmione, gelegen op het zuidelijkste puntje van het meer. En natuurlijk, Venetië, stad van de gondeliers. We varen per vaporetto over het Canal Grande naar de Rialtobrug. Geleide stadswandeling over de Brug der Zuchten en bezoek aan het San Marcoplein. Gelegenheid tot bezoek aan het Dogenpaleis. Je kan ook per lift op de 99m hoge toren, van waaruit je een schitterend zicht hebt over Venetië. Kortom, een prachtige seniorenreis!

Dag 1:
Vertrek vanop de opstapplaatsen via de Duitse autowegen richting Oostenrijk.
Gebruikelijke stops en vrij middagmaal onderweg. Verder naar de Duits/Oostenrijkse grens tot in Reutte. Avondmaal en tussenovernachting in een 3-sterrenhotel.

Dag 2*:
Na het ontbijt vertrekken we via Innsbruck en de Brennerbrug richting Bolzano. Verder langs Trento naar Riva, gelegen aan het Gardameer. Aankomst in het hotel. Gelegenheid tot middagmaal en kamerverdeling. Na de middag verkennen we Riva en maken er een gegidste stadswandeling in het gezellige stadje langs de promenade, de haven en het marktplein. Nadien nemen we wat vrije tijd in Riva. *Wettelijk verplichte rustdag chauffeur (1/2d)

Dag 3*:
In de voormiddag nemen we de boot naar Limone waar we een kort bezoekje brengen. Daarna gaat de boottocht verder naar Malcesine. Deze ‘parel aan het meer’, ligt aan de voet van de Monte Baldo en kijkt uit over het gigantische meer. Het imposante Scaliger kasteel dateert uit de 16de eeuw en domineert het historische centrum van de stad. We flaneren er door de pittoreske straatjes met de gezellige terrasjes. Nadien heb je de gelegenheid om de Monte Baldo te bestijgen, één van de meest fascinerende natuurlijke plaatsen van de Alpen. Hier krijg je een enorm natuurlijk terras te zien aan het Gardameer, met uitzicht op de bergen van Veneto en Lombardije, de vlakte van Padana en de Dolomieten. Een echt paradijs en het hele jaar een bezoek waard. Dankzij de nieuwe kabelbaan, uniek met de ronde cabine, is het mogelijk binnen 10 min. van Malcesine naar de Monte Baldo te stijgen. *Wettelijk verplichte rustdag chauffeur (1/2d)

Dag 4: Dagexcursie Gardameer
In de voormiddag bezoeken we het bedevaartplaatsje ‘Madonne della Corona’. Het kerkje hangt op 774m hoogte en is gedeeltelijk in het rotsmassief verwerkt. De ligging is werkelijk uniek! We bereiken dit bedevaartsoord met een speciaal pendelbusje, ofwel te voet voor diegenen die dat wensen. Nadien verder langs het Gardameer tot in Sirmione. Vrij middagmaal. Bezoek aan het schiereiland dat gelegen is op het zuidelijkste puntje van het meer. Verder via Garda terug naar Riva. Onderweg kan je genieten van de prachtige zichten over het Gardameer.

Dag 5: Uitstap Verona
In de voormiddag bezoeken we Verona, de stad van Romeo en Julia. We bezoeken er de arena en maken een stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden met o.a. het bekende balkon, de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori en de graven van Scaliger.
Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag keren we terug naar het hotel. Nadien vrije tijd aan het Gardameer.

Dag 6: Dagexcursie Venetië
Venetië, met zijn 150 kanalen, is de stad van de gondeliers. We varen per vaporetto over het Canal Grande naar het San Marcoplein met bezoek aan de San Marcobasiliek. Na het middagmaal geleide wandeling naar Brug der Zuchten, de Rialtobrug en gelegenheid tot bezoek aan het Dogenpaleis. In de 99m hoge klokkentoren van de San Marco kan je de lift nemen. Boven geniet je van een schitterend uitzicht over Venetië. We nemen nog wat vrije tijd in de buurt van het San Marcoplein.

Dag 7:
Na het ontbijt bezoeken we de waterval van Cascate Varone. Het water stort er zich van bijna 100m hoog luidruchtig naar beneden. Nadien verder naar het Tennomeer waar we de gelegenheid hebben om een wandeling te maken. In de namiddag voorzien we verder vrije tijd in Riva.

Dag 8:
Na een vroeg ontbijt verlaten we ons hotel en laten het Gardameer achter ons. Via de Oostenrijkse en Duitse autowegen keren we huiswaarts. Onderweg houden we nog de gebruikelijke stops voor de maaltijden.

VERBLIJFSHOTEL: Hotel Villa Giuliana***

Tussenovernachting te Oostenrijk 9 mei (1 nacht)

Ligging: Zeer mooi hotel met rustige ligging op 200m van het strand en 1.000m van het stadscentrum.

Kamers: Modern ingericht met airco, WiFi (betalend), telefoon, safe (betalend), radio, tv en badkamer met bad/douche, haardroger en toilet.

Maaltijden: ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds bediening aan tafel met saladebuffet.

Faciliteiten: Elegant restaurant, bar, tv-zaal, leeshoek, taverne, tuin en zwembad.

 

Praktische informatie:
Datum: maandag 9 mei tot maandag 16 mei 2022
Hotel: Hotel Villa Giuliana***

Basisprijs:                     905 euro – supplement single: 119 euro/verblijf
Ledenprijs S-Plus:          855 euro – supplement single: 119 euro/verblijfINBEGREPEN
* Reis per luxetouringcar in Luxe Class
* Vertrek ’s ochtends dag 1; terug ’s avonds dag 8
* 7 nachten op basis van halfpension (avondmaal en ontbijt in hotel)
  vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
* Alle rondritten en transfers conform de regelgeving i.v.m. rust- en rijtijden
* BTW, baantaksen en verblijfstaksen
* Annulerings- en bijstandsverzekering
* Verhoeven gidsbegeleiding
* S-Plus begeleider

Audio systeem (oortjes) voor de hele reis

NIET INBEGREPEN
* Ontbijt dag 1
* Middagmalen
* Avondmaal dag 8
* Dranken bij de maaltijden
* Inkomgelden bezoeken en activiteiten
* Persoonlijke uitgaven
* Eventuele dieseltoeslagen en extra lokale toeristentaks

Dit programma is richtinggevend en mogelijk onderhevig aan wijzigingen door plaatselijke omstandigheden.

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering door Verhoeven busreizen, Oostmallesteenweg 176, 2310 Rijkevorsel. Vergunningsnummer A5741.


INSCHRIJVINGEN
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be