Cultuurtrip: Gardameer


Net over de Alpen aan de zonnige zuidzijde, bevindt zich het grootste alpenmeer van Italië: het Gardameer. Rond het meer treft u nog oude pittoreske dorpjes aan met gezellige straatjes en pleintjes. We verblijven in Riva, gelegen aan de noordzijde, waar het Gardameer op zijn mooiste is. Hier wordt het meer omgeven door de indrukwekkende berghellingen van de Dolomieten.

Tegen de kalkrotsen en aan het diepblauwe water, is de ligging van Riva buitengewoon schilderachtig. Het toeristische centrum biedt heel wat mogelijkheden: het havenplein, nauwe steegjes en middeleeuwse gebouwen. Ook ’s avonds is het heerlijk wandelen over de oeverpromenade langs het meer. We maken tijdens deze reis enkele boeiende excursies.

Een mooie tocht is die per boot naar Limone, een van de andere schilderachtige plaatsjes aan het meer. Een tocht rond het Gardameer met bezoek aan de bedevaartplaats, waar het kerkje op 774m hoogte in het rotsmassief is ingebouwd. Bezoek aan het schiereiland Sirmione, gelegen op het zuidelijkste puntje van het meer. En natuurlijk, Venetië, stad van de gondeliers. We varen per vaporetto over het Canal Grande naar de Rialtobrug. Geleide stadswandeling over de Brug der Zuchten en bezoek aan het San Marcoplein. Gelegenheid tot bezoek aan het Dogenpaleis. U kan ook per lift op de 99m hoge toren, van waaruit u een schitterend zicht heeft over Venetië. Kortom, een prachtige seniorenreis!

PRAKTISCHE INFO
Basisprijs:  905 euro – supplement single: 119 euro/verblijf
S-Plus ledenprijs: 855 euro – supplement single: 119 euro/verblijf

Inbegrepen:
Reis per luxetouringcar in Luxe Class
Vertrek ’s ochtends dag 1; terug ’s avonds dag 8
7 nachten op basis van halfpension (avondmaal en ontbijt in hotel) vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
Alle rondritten en transfers conform de regelgeving i.v.m. rust- en rijtijden
BTW, baantaksen en verblijfstaksen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Verhoeven gidsbegeleiding
S-Plus begeleider
Audio systeem (oortjes) voor de hele reis
Niet Inbegrepen:
Ontbijt dag 1
Middagmalen
Avondmaal dag 8
Dranken bij de maaltijden
Inkomgelden bezoeken/activiteiten
Persoonlijke uitgaven
Eventuele dieseltoeslagen en extra lokale toeristentaks
Inschrijvingen: S-Plus vzw Oost-Vlaanderen
T 09 333 57 76

Extra bijlage