Cultuurtrip - 5 daagse Luxembourtg en Esch-sur-Alzette (Culturele hoofdstad 2022) Oost-Vlaanderen


Luxemburg is de hoofdstad en grootste stad van het Groothertogdom Luxemburg. Het ligt in het kanton Luxemburg. De rivieren Alzette en Pétrusse stromen door de stad. De naam Luxemburg is afkomstig van Lucilinburhuc, dat kleine burcht betekent. De stad is een van de rijkste steden van Europa.

Esch-sur-Alzette is na Luxemburg-Stad de grootste stad van het land, hoewel deze nog steeds relatief klein is met zo'n 35.000 inwoners. Ooit was dit het hart van de ijzer- en staalindustrie, nu heeft het vooral op cultureel vlak veel te bieden. De oude hoogovens kun je tegenwoordig bezoeken en ook kun je een kijkje nemen in het nationaal verzetsmuseum of een wandeling maken langs verschillende monumenten en oude gebouwen.

Dag 1 België – Luxemburg

Vertrek vanaf de opstapplaats. Onderweg ontbijtstop. We rijden naar Orval voor bezoek aan de abdij/brouwerij. De Abdij Notre-Dame d'Orval is een cisterciënzerabdij in het dorp Villers-devant-Orval, een deelgemeente van Florenville in de provincie Luxemburg. De abdij vestigde zich in 1132 in de Gaumestreek. Het klooster is bekend om zijn geschiedenis en geestelijk leven, maar ook om zijn trappistenbier en typische Abdijkaas.

Na het facultatief middagmaal verder naar Montmédy voor bezoek aan de citadel, en daarna naar Luxemburg. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2 Luxemburg

In de voormiddag bezoeken we Luxemburg stad. Geleide wandeling door de oude stad. We eindigen met een rondrit met toeristisch treintje. Facultatief middagmaal. In de namiddag bezoeken we de kathedraal Notre-Dame en nemen wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting hotel.

Dag 3 Esch sur Alzette

Na het ontbijt naar Esch-sur-Alzette, culturele hoofdstad van Europa in 2022. We bezoeken met onze gids de tweede grootste stad van het Groothertogdom. Afhankelijk van het aanbod in het kader van Europese Culturele hoofdstad bezoeken we het nationaal verzetsmuseum, metaalfabrieken, St. Joseph kerk, stadhuis e.a. Facultatief middagmaal. In de namiddag ook nog vrije tijd voor shopping of eigen initiatief. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 Trier

Na het ontbijt naar Trier. Tijdens een rondrit en deels wandeling zien we de hoogtepunten: Porta Nigra, Rode toren, Onze-Lieve-Vrouwekerk, Dom, Keurvorstelijk paleis, Romeinse paleisaula, Landesmuseum, Keizerlijke thermen, Palaestra, Nieuwe synagoog en andere. Na het facultatief middagmaal vrije tijd om te verkennen op eigen initiatief. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 Luxemburg - België

Na het ontbijt naar Echternach aan de oever van de Sure. De stad Echternach is ook bekend door haar Springprocessie (Unesco werelderfgoed). De oude patriciërhuizen, de nauwe straatjes en de oude stadswallen geven de stad een middeleeuws karakter. Bezoek met onze gids. In de late namiddag verder huiswaarts. Aankomst omstr. 20h.
 

VERBLIJFSHOTEL: Parc Hotel Alvisse ****

Ligging: dit hotel ligt in een rustige, groene omgeving aan de rand van Luxemburg. Vanaf het hotel is het slechts 5 minuten rijden naar het stadscentrum 

Kamers: De moderne kamers zijn ingericht in warme kleuren en voorzien van luxe beddengoed, gratis WiFi, een eigen badkamer en kabel-tv.

Maaltijden: ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds in hotel restaurant

Praktische informatie:

Datum: zondag 25 tot donderdag 29 september 2022

Basisprijs:                     770 euro – supplement single: 169 euro/verblijf
Ledenprijs S-Plus:        720 euro – supplement single: 169 euro/verblijf

(Prijzen onder voorbehoud)

INBEGREPEN

* Reis per luxe touringcar in Luxe Class
* Vertrek ’s ochtends dag 1; terug ’s avonds dag 5
* 4 nachten op basis van halfpension (avondmaal en ontbijt in hotel)
  vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 5
* Alle rondritten en transfers conform de regelgeving i.v.m. rust- en rijtijden
* Overtocht per ferry
* BTW, baantaksen en verblijfstaksen
* Annulerings- en bijstandsverzekering*
* Verhoeven gidsbegeleiding
* S-Plus begeleider

Audio systeem (oortjes) voor de hele reis

NIET INBEGREPEN
* Ontbijt dag1
* Middagmalen
* Avondmaal dag 5
* Dranken bij de maaltijden
* Inkomgelden bezoeken en activiteiten
* Persoonlijke uitgaven
* Eventuele dieseltoeslagen en extra lokale toeristentaks

Dit programma is richtinggevend en mogelijk onderhevig aan wijzigingen door plaatselijke omstandigheden.

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering door Verhoeven busreizen, Oostmallesteenweg 176, 2310 Rijkevorsel. Vergunningsnummer A5741.INSCHRIJVINGEN
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be