Cultuurreis - Peloponnesos (Griekenland)- GEANNULEERD


Peloponnesos, dat door de Grieken ook wel Moriás genoemd wordt, is het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland. In feite is het een schiereiland dat via de smalle landengte van Korinthe met het Griekse vasteland is verbonden. In de 19e eeuw is in deze landengte het kanaal van Korinthe aangelegd waardoor Peloponnesos sindsdien helemaal door water is omgeven.

Het familiale John & George hotel **** in het oude gedeelte van de stad Tolo is schitterend gelegen boven op de baai en is voorzien van alle moderne faciliteiten.

Programma

15.09.2020      Vertrek – Brussel – Athene – Tolo
Transfer per luxe touringcar naar Zaventem voor onze vlucht naar Athene. Hier aangekomen worden we opgewacht door onze touringcar die ons naar het centrum van Athene brengt waar we eerst onze lunch nemen. Hierna bezichtigen we het symbool van de stad: de Akropolis. We wandelen doorheen de Plaka, het deel van de stad dat na de onafhankelijkheid het eerst geplaveid is geweest, en langs het presidentieel paleis.  Nadien brengt de bus ons naar ons verblijfhotel te Tolo. Avondmaal en overnachting in hotel John & Georges****.

16.09.2020      Tolo – Arcadië – Dimitsána – Tolo
Na het ontbijt starten we onze rondrit over het ongerepte platteland van Arcadië, waar onze eerste halte de Lousioskloof is. Deze kloof is 5km lang en bijna 300m diep in het smalste en meest spectaculaire gedeelte. Op weg naar Dimitsána, gelegen op de plek van de antieke stad Teuthis, bezoeken we eerst het klooster Moni Kernitsas. Aangekomen in Dimitsána nemen we onze lunch. Het moderne Dimitsána valt op door zijn schilderachtige steegjes met herenhuizen van wel vijf verdiepingen hoog. Terug naar Tolo voor het avondmaal en overnachting.

17.09.2020      Tolo – Mystras – Tolo
Na het ontbijt rijden we naar Mystras, ook wel ‘Ghost City’ genoemd en het centrum van het Byzantijnse Peloponnesos. Onder Byzantijns bestuur breidde de stad zich snel uit. Van 1350 tot 1460 was het de residentie van de Byzantijnse stafhouder, steeds de zoon of broer van de regerende keizer. De despoten verfraaiden de stad met kerken, kloosters en paleizen. In de kerken kunnen we vele fresco’s bewonderen. Na het middagmaal rijden we terug naar Tolo. Avondmaal en overnachting in het hotel.

18.09.2020      Tolo – Hydra – Spetses – Tolo
Na het ontbijt staat een dagje ‘Island Hopping’ op het programma. We vertrekken uit de haven van Tolo en varen naar het eiland Hydra, in de Egeïsche Zee. Het eiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een kosmopolitisch en artistiek centrum. De 18de en 19de eeuwse herenhuizen getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur. Ook de mooie kloosters en kerken vragen onze aandacht. Hier nemen we de lunch. Daarna terug de boot op en verder naar Spetses. Rondom de haven zijn vele kanonnen te zien. We maken een wandeling naar de vuurtoren, langs kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleintjes. We nemen de rest van de namiddag vrij. Tegen de avond varen we terug naar Tolo voor het avondmaal en overnachting.

19.09.2020      Tolo
Vandaag genieten we van een vrije dag en lunch te Tolo. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Tolo.

20.09.2020      Tolo – Epidaurus – Nauplion – Tolo
Na ons ontbijt bezoeken we in de voormiddag het theater van Epidaurus, één van de best bewaarde theaters in Griekenland met een fantastische akoestiek. Het ligt als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel en werd in de 4de eeuw voor Christus gebouwd. Verder naar Nauplion. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nauplion veruit de elegantste stad van Griekenland. Het stadsbeeld wordt vooral beheerst door drie indrukwekkende vestingen. We maken een korte wandeling door de eerste hoofdstad van Griekenland langs het beeld van Kapodistrias, koning Otto I en de Leeuw van Bavaria. De bus brengt ons terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

21.09.2020      Tolo – Mycene – Tolo
We genieten van ons ontbijt waarna we naar de burcht van Mycene rijden. Mycene was één van de belangrijkste steden in de oudheid. De indrukwekkende koningsburcht werd enkel bewoond door de heersende klasse. Vooral de Leeuwenpoort, het oudste bekende monumentale beeldhouwwerk van Europa, is wereldberoemd. Ouder dan de burcht zelf zijn de zogenaamde schachtgraven waarin verscheidene dode leden van de koninklijke familie werden bijgezet. Na de lunch rijden we terug naar Tolo voor een vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.

22.09.2020      Tolo – Athene – Brussel – Eindbestemming
Na ons ontbijt rijden we eerst langs het kanaal van Korinthië, aangelegd in het laatste decennium van de 19de eeuw, op de plaats waar de landengte het smalst is. Sindsdien is Peloponnesos geen schiereiland meer, maar een heus eiland. Tegen de middag begeven we ons naar de luchthaven van Athene voor onze terugvlucht. Transfer naar onze eindbestemming.

Inbegrepen

  • Vlucht met Brussels Airlines
  • Verblijf in Hotel John & Georges ****
  • Vol pension (behalve lunch de laatste dag)
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Annulatie- en bagageverzekering (tot € 250)
  • Nederlandstalige begeleiding

Praktische info
15.09.2020 - 22.09.2020
Basisprijs: 1149 euro
S-Plus ledenprijs: 1099 euro
Single supplement: 99 euro
Sommige ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor deze vakantie. Informeer bij uw ziekenfonds.

Info en inschrijvingen:
Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
City Trip Travel, Tel 056 50 59 86, E-mail info@ctt.be

West-Vlaanderen:
Ellen Deneire, Tel 050 44 79 51, E-mail ellen.deneire@s-plusvzw.be 

Antwerpen:
Tel 03 285 43 36, E-mail antwerpen@s-plusvzw.be