Cotswolds & Oxford - Engeland


Cotswolds is een streek in Centraal Engeland en vroeger zeer belangrijk voor de schapenteelt en schapenwol. Het vormt een bijzonder mooi landschap met uit kalk- en zandsteen opgetrokken huizen in bevallige dorpen en steden. Wij ontdekken er niet alleen mooie marktjes maar ook paleizen en landhuizen, zomaar verspreid in een ongelofelijk prachtige natuur. Kortom één van de mooiste regio’s van Engeland.De universiteitsstad Oxford ligt op een boogscheut en toont ons een prachtig geheel van statige gebouwen langs de Theems. En evengoed in de buurt getuigt de geboorteplaats van Shakespeare (Stratford-upon-Avon) nog steeds van deze alom bekende schrijver: to be or not to be? Wij zullen er zeker zijn!

 

Programma:
Dag 1: donderdag 28 mei
Zwevezele – Calais – Dover – Stonehenge - Gloucester

In Calais nemen wij de ferry richting Dover waar Vera Lynn ons zingend zal verwelkomen. Eenmaal op het Britse eiland bezoeken wij de mythische plaats Stonehenge, de beroemdste prehistorische locatie ter wereld en uiteraard Unesco werelderfgoed. Het geheel blijft nog altijd een mysterie: was het een begraafplaats of een soort kalender? De “Heel Stone” brengt een beetje verduidelijking. Verder tot in Gloucester voor avondmaal en overnachting.

 Dag 2 vrijdag 29 mei
Gloucester – Stratford-upon-Avon – Warwick – Gloucester

Vandaag krijgen wij meer duidelijkheid over het leven van de bekende schrijver Shakespeare. Hij is geboren en begraven in het lieflijke dorp Stratford-upon-Avon maar vertoefde heel veel in Londen om er zijn bekende werken zoals Hamlet, Othello, King Lear en nog vele andere te schrijven. Wij bezoeken het statige geboortehuis en wandelen door het dorp en langs de rivier de Avon naar de kerk waar hij ligt begraven.
Na de vrije lunch rijden wij naar Warwick waar wij zowel het kasteel (met zijn wassen beelden en wapens) en de rozentuin bezoeken. Er is ook altijd wel iets te speciaal te beleven: een show met roofvogels of een heus riddergevecht.Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 zaterdag 30 mei
Gloucester – Oxford – Northleach – Bibury – Gloucester

Oxford is genoegzaam bekend. Niet in het minst wegens zijn universiteit maar evengoed uit verschillende televisieseries of films (Inspector Morse/Harry Potter). Wij bezoeken er het college Christ Church: de bekendste en mooiste faculteit. Wie Oxford zegt denkt ook aan roeien of “punting”. Wij doen het op de rivier Cherwell.
Na de middag rijden wij naar een tweetal dorpen in het zuidoosten van de Cotswolds: Northleach met zijn wolkerkje en Bibury. In dit laatste dorp is vooral de Arlington Row overbekend.Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 zondag 31 mei
Gloucester – Bourton-on-the-Water – Chipping Campden – Tewkesbury – Gloucester.

Vandaag ontdekken wij de noordelijke Cotswolds met start in Bourton-on-the-Water, een dorp dat bekend staat als het Venetië van de Cotswolds. Na het bezoek aan het dorp wandelen wij verder naar het charmante Lower Slaughter met zijn oude watermolen. Verder richting Chipping Campden, ooit het centrum van de wolhandel en nu een kleine marktstad met de “High Street”: oude herbergen, winkeltjes en terrassen. Nadien nog even naar Tewkesbury waar twee rivieren samenvloeien en wij vooral aandacht hebben voor de abdij met zijn Normandische toren. Misschien kunnen wij daar wel een “Evening Song” meemaken.Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting

Dag 5 maandag 1 juni
Gloucester – Savill Gardens – Dover – Calais – Zwevezele

Gezien wij vier nachten in Gloucester verblijven is uiteindelijk een bezoek aan deze stad ook wel een must. Via de voormalige dokken van de stad bereiken wij het centrum met zijn statige kathedraal en kloostergang. Iets verderop is het bevallige Beatrix Potter’s House te zien.Op de terugweg bezoeken wij nog de Savill Gardens, onderling verbonden tuinen met een exotisch bos, rozenpartij en vele andere: ideaal om in deze periode van het jaar te bezoeken.Via Dover en een tocht over het kanaal bereiken wij weer Calais en Zwevezele.

 

Praktische info:
Periode: 28/05/2020 tot en met 01/06/2020
Prijs: € 706
S-Plus ledenprijs: € 656
Single supplement: € 150
Inbegrepen: Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, annulatie- en reisbijstandsverzekering. (vaste opstapplaatsen te Brugge – Oostende – Zwevezele – Kortrijk – Ieper en Menen)
Niet inbegrepen: toegangen, dranken en vrije middagmalen
Hotel: Hatherley Manor hotel & spa**** Gloucester
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een mooi restaurant, een loungebar met de originele balken van het landhuis, een ultramoderne spa
Info en inschrijvingen:
S-Plus West-Vlaanderen  T 050/447951 E ellen.deneire@s-plusvzw.be