Cotswolds & Oxford - 5 dagen


Cotswolds is een streek in Centraal Engeland en vroeger zeer belangrijk voor de schapenteelt en schapenwol. Het vormt een bijzonder mooi landschap met uit kalk- en zandsteen opgetrokken huizen in bevallige dorpen en steden. Kortom één van de mooiste regio’s van Engeland.  De universiteitsstad Oxford ligt op een boogscheut en toont ons een prachtig geheel van statige gebouwen langs de Theems. En evengoed in de buurt getuigt de geboorteplaats van Shakespeare

Dag 1: zaterdag 14 mei
Brugge – Calais – Dover – Stonehenge - Gloucester

In Calais nemen wij de ferry. Eenmaal op het Britse eiland bezoeken wij de mythische plaats Stonehenge, de beroemdste prehistorische locatie ter wereld en uiteraard Unesco werelderfgoed. Het geheel blijft nog altijd een mysterie: was het een begraafplaats of een soort kalender? De “Heel Stone” brengt een beetje verduidelijking. Verder tot in Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 zondag 15 mei
Gloucester – Stratford-upon-Avon – Warwick – Gloucester

Vandaag krijgen wij meer duidelijkheid over het leven van Shakespeare. Hij is geboren en begraven in Stratford-upon-Avon maar vertoefde heel veel in Londen. Wij bezoeken het statige geboortehuis en wandelen door het dorp en langs de rivier de Avon naar de kerk waar hij ligt begraven. Na de vrije lunch rijden wij naar Warwick waar wij zowel het kasteel en de rozentuin bezoeken. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 maandag 16 mei
Gloucester – Oxford – Northleach – Bibury – Gloucester

Oxford is genoegzaam bekend. Wij bezoeken er het college Christ Church. Oxford zegt denkt ook aan roeien of “punting”. Wij doen het op de rivier Cherwell. Na de middag rijden wij naar een tweetal dorpen in het zuidoosten van de Cotswolds: Northleach met zijn wolkerkje en Bibury. In dit laatste dorp is vooral de Arlington Row overbekend. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 dinsdag 17 mei
Gloucester – Bourton-on-the-Water – Chipping Campden – Tewkesbury – Gloucester

Vandaag ontdekken wij de noordelijke Cotswolds met start in Bourton-on-the-Water, een dorp dat bekend staat als het Venetië van de Cotswolds. Daarna  wandelen wij verder naar het charmante Lower Slaughter. Verder richting Chipping Campden. Nadien nog even naar Tewkesbury waar twee rivieren samenvloeien en wij vooral aandacht hebben voor de abdij met zijn Normandische toren. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 5 woensdag 18 mei
Gloucester – Savill Gardens – Dover – Calais – Brugge

Een bezoek aan Gloucester is wel een must. Via de voormalige dokken van de stad bereiken wij het centrum. Iets verderop is het bevallige Beatrix Potter’s House te zien. Op de terugweg bezoeken wij nog de Savill Gardens. Via Dover en een tocht over het kanaal bereiken wij weer Calais en Zwevezele.

 

 

Periode: 14/05/2022 tot en met 18/05/2022
Prijs: € 678,50
S-Plus ledenprijs: € 628,50
Single supplement: € 150
Inbegrepen: Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem, ongevallen- en annulatieverzekering.
Niet inbegrepen: toegangen, dranken en vrije middagmalen
Hotel: Hatherley Manor hotel & spa**** Gloucester
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een mooi restaurant, een loungebar met de originele balken van het landhuis, een ultramoderne spa
Vertrek: 05h00
Info en inschrijving: S-Plus West-Vlaanderen T 050/447951  E ellen.deneire@s-plusvzw.be
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba,
ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500