COTSWOLDS & OXFORD


COTSWOLDS & OXFORD

Cotswolds is een streek in Centraal Engeland en vroeger zeer belangrijk voor de schapenteelt en schapenwol. Het vormt een bijzonder mooi landschap met uit kalk- en zandsteen opgetrokken huizen in bevallige dorpen en steden. Wij ontdekken er niet alleen mooie marktjes maar ook paleizen en landhuizen, zomaar verspreid in een ongelofelijk prachtige natuur. Kortom één van de mooiste regio’s van Engeland.

Dag 1: woensdag 15 september
Brugge – Calais – Dover – Stonehenge - Gloucester
Via Calais naar Dover waar Vera Lynn ons zingend zal verwelkomen. Eenmaal op het Britse eiland bezoeken wij de mythische plaats Stonehenge. Verder tot in Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 donderdag 16 september
Gloucester – Stratford-upon-Avon – Warwick – Gloucester
Vandaag leren we Shakespeare kennen. Wij bezoeken het statige geboortehuis en wandelen door het dorp. Na de vrije lunch rijden wij naar Warwick waar wij zowel het kasteel en de rozentuin bezoeken. Er is ook altijd wel iets te speciaal te beleven: een show met roofvogels of een heus riddergevecht. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 vrijdag 17 september
Gloucester – Oxford – Northleach – Bibury – Gloucester
Oxford is genoegzaam bekend. Niet in het minst wegens zijn universiteit maar evengoed uit verschillende televisieseries of films. Wij bezoeken er het college Christ Church. Na de middag rijden wij naar Northleach met zijn wolkerkje en Bibury. In dit laatste dorp is vooral de Arlington Row overbekend. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 zaterdag 18 september
Gloucester – Bourton-on-the-Water – Chipping Campden – Tewkesbury – Gloucester.
Vandaag ontdekken wij de noordelijke Cotswolds met start in Bourton-on-the-Water. Na het bezoek verder naar het charmante Lower Slaughter. Verder richting Chipping Campden, ooit het centrum van de wolhandel. Nadien nog even naar Tewkesbury waar twee rivieren samenvloeien en de abdij met zijn Normandische toren. Terug naar Gloucester voor avondmaal en overnachting.

Dag 5 zondag 19 september
Gloucester – Savill Gardens – Dover – Calais – Brugge
Voormiddag bezoeken we Gloucester, via de voormalige dokken bereiken wij het centrum met zijn kathedraal en kloostergang. Iets verderop is het bevallige Beatrix Potter’s House te zien. Op de terugweg bezoeken wij de Savill Gardens. Via Dover en Calais naar West -Vlaanderen.

Praktische info:
Periode: 15/09/2021 tot en met 19/09/2021

Prijs: € 708
S-Plus ledenprijs: € 658
Single toeslag: € 150

Inbegrepen: Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem, annulatieverzekering.

Niet inbegrepen: toegangen, dranken en vrije middagmalen

Hotel: Hatherley Manor hotel & spa**** Gloucester

Faciliteiten: Het hotel beschikt over een mooi restaurant, een loungebar met de originele balken van het landhuis, een ultramoderne spa

Info en inschrijving: S-Plus West-Vlaanderen T 050/447951  E ellen.deneire@s-plusvzw.be

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba,
ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500