Citytrip Wenen - VOLZET


Wie Wenen zegt, denkt spontaan aan indrukwekkende barokke gebouwen, Keizers en Keizerinnen, romantische tochtjes per koets en de nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philarmoniker. Het voormalige epicentrum van het Habsburgse Keizerrijk heeft dan ook een eerder klassiek imago. Nochtans heeft deze verrassende stad heel wat meer te bieden dan haar imago laat vermoeden: moderne kunst en architectuur, trendy bars en designershops en veel groen, dat uitnodigt voor mooie wandel- en fietstochtjes.

De stad staat ook bekend voor haar indrukwekkende musea als het Albertina Museum, het Kunsthistorisch Museum en de Keizerlijke Hofburg. Het Museumsquartier is een cultuurcomplex met onder andere het Leopold Museum en het MUMOK. In het midden bevindt zich het Haupthof, een plein dat bezaaid is met restaurants en hippe loungebars. 

Tot de culinaire geneugten van Wenen behoren ongetwijfeld de Wiener Schnitzel, de Apfelstrudel, Kaiserschmarrn, de overheerlijke Sachertorte, de befaamde koffietraditie en de typische Heurigen, de Weense wijnbars. De historische Naschmarkt met zijn kramen met groenten, fruit en delicatessen uit alle wereldkeukens, is uitgegroeid tot een favoriete trekpleister voor zowel inwoners als toeristen. Op en rond het plein zijn er heel wat eethuizen en bars, waar vooral op zaterdagochtend aangeschoten nachtvlinders en fitte marktkramers broederlijk naast elkaar zitten. Herzlich Willkommen!

Hotel Stefanie ****

Hotel Stefanie is het oudste hotel van Wenen en biedt ook vandaag nog een traditioneel interieur, waar elegantie en een vriendelijke service centraal staan. Het hotel ligt zich vlakbij het levendige Schwedenplatz. Trekpleisters als de Kärtnerstrasse of de Stephansdom bevinden zich op amper tien minuten wandelafstand. De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van alle comfort en komen tegemoet aan de eisen van de moderne toerist. Elke ochtend wacht er een rijkelijk ontbijt buffet en in restaurant Kronprinz Rudolph serveert men de ganse dag internationale gerechten. Het hotel beschikt over een gezellige Wintergarten, die zowel in de winter als in de zomer een rustpunt biedt na een dag in de stad.

Periode

22 - 26 augustus 2021

Prijzen

Basisprijs: € 770
S-Plus ledenprijs: € 720
Single supplement: € 170
Sommige ziekenfondsen geven aan hun leden een extra korting. Informeer je bij je ziekenfonds voor meer info.

Inbegrepen

  • Vlucht met Brussels Airlines
  • Verblijf in Hotel Stefanie ****
  • Half pension
  • Hop-on-hop-off ticket
  • Bezoek aan de Spaanse Rijschool
  • Concert in Schönbrunn
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Annulatie- en bagageverzekering

Info en inschrijvingen
Provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
02 515 02 06 
john.deridder@s-plusvzw.be

Provincie Antwerpen
T 03 285 43 36
antwerpen@s-plusvzw.be