Citytrip - Wenen


Wie Wenen zegt, denkt spontaan aan indrukwekkende barokke gebouwen, Keizers en Keizerinnen, romantische tochtjes per koets en de nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philarmoniker. Het voormalige epicentrum van het Habsburgse Keizerrijk heeft dan ook een eerder klassiek imago. Nochtans heeft deze verrassende stad heel wat meer te bieden dan haar imago laat vermoeden: moderne kunst en architectuur, trendy bars en designershops en veel groen, dat uitnodigt voor mooie wandel- en fietstochtjes.

De stad staat ook bekend voor haar indrukwekkende musea als het Albertina Museum, het Kunsthistorisch Museum en de Keizerlijke Hofburg. Het Museumsquartier is een cultuurcomplex met onder andere het Leopold Museum en het MUMOK. In het midden bevindt zich het Haupthof, een plein dat bezaaid is met restaurants en hippe loungebars. 

Tot de culinaire geneugten van Wenen behoren ongetwijfeld de Wiener Schnitzel, de Apfelstrudel, Kaiserschmarrn, de overheerlijke Sachertorte, de befaamde koffietraditie en de typische Heurigen, de Weense wijnbars. De historische Naschmarkt met zijn kramen met groenten, fruit en delicatessen uit alle wereldkeukens, is uitgegroeid tot een favoriete trekpleister voor zowel inwoners als toeristen. Op en rond het plein zijn er heel wat eethuizen en bars, waar vooral op zaterdagochtend aangeschoten nachtvlinders en fitte marktkramers broederlijk naast elkaar zitten. Herzlich Willkommen!

Hotel Stefanie ****

Hotel Stefanie is het oudste hotel van Wenen en biedt ook vandaag nog een traditioneel interieur, waar elegantie en een vriendelijke service centraal staan. Het hotel ligt zich vlakbij het levendige Schwedenplatz. Trekpleisters als de Kärtnerstrasse of de Stephansdom bevinden zich op amper tien minuten wandelafstand. De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van alle comfort en komen tegemoet aan de eisen van de moderne toerist. Elke ochtend wacht er een rijkelijk ontbijt buffet en in restaurant Kronprinz Rudolph serveert men de ganse dag internationale gerechten. Het hotel beschikt over een gezellige Wintergarten, die zowel in de winter als in de zomer een rustpunt biedt na een dag in de stad.

Inbegrepen

  • Vlucht met Brussels Airlines
  • Verblijf in Hotel Stefanie ****
  • Half pension
  • Hop-on-hop-off ticket
  • Bezoek aan de Spaanse Rijschool
  • Concert in Schönbrunn
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Annulatie- en bagageverzekering (tot € 250)

Praktische info
5.04.2020 - 9.04.2020
Basisprijs: 770 euro
S-Plus ledenprijs: 720 euro
Single supplement: 170 euro
Sommige ziekenfonds voorzien een tussenkomst voor deze vakantie. Informeer bij uw ziekenfonds.

Info en inschrijvingen:
Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg:
John De Ridder, Tel 02 515 02 06, E-mail john.deridder@s-plusvzw.be

West-Vlaanderen:
Ellen Deneire, Tel 050 44 79 51, E-mail ellen.deneire@s-plusvzw.be 

Antwerpen:
Tel 03 285 43 36, E-mail, antwerpen@s-plusvzw.be