Citytrip naar Nice & Bel Côte d'Azur - 5 dagen


De Côte d’Azur of Azuurkust spreekt tot de verbeelding: helderblauwe zee, strand en zon, jawel ook nog in november. Op deze trip doen wij de stad Nice aan met de overbekende Promenade des Anglais. Wij bezoeken Cannes met de rode loper van het filmfestival en het charmante Saint-Tropez, bekend van de villa’s van beroemdheden. Toppunt vormt de rondrit langs de Gorges du Verdon en het bezoek aan het stadje Moustiers-Sainte-Marie. Een bezoek aan een parfumerie in Grasse mag evenmin ontbreken.

DAG 1: ZONDAG 6/11/22
Op de heenreis rijden wij tot Orange, voor avondmaal en overnachting.

DAG 2: MAANDAG 7/11/22
Wij zetten onze tocht verder in het zuiden van Frankrijk, na de vrije lunch meteen de stad Nice bezoeken. Via een wandeling ontdekken wij het oude Nice, vertrekkende aan de Place Garibaldi, door de nauwe straatjes tot aan de Cour Saleya: een grote marktplaats en
bloemenmarkt. Verder via Place Masséna naar de beroemde promenade des Anglais, dit is lekker kuieren langs de Middellandse zee. Overnachting in typisch hotel.

DAG 3: DINSDAG 8/11/22
Vandaag gaan we de chique tour op. Wij rijden tot in Saint-Tropez waar wij ook hier de oude stad zullen bezoeken en even langsgaan bij de bekende ‘Gendarmerie’ uit de films van Louis de Funès. In de namiddag 
brengt ons ook langs de mooiste hotels langs de kade. En om deze dag in schoonheid af te sluiten doen wij nog Saint-Paul-de-Vence aan. Een middeleeuws dorp met nauwe straatjes dat is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en kunstenaarsdorp.

DAG 4: WOENSDAG 9/11/22
Op deze dag kunnen wij genieten van een prachtig stukje natuur in het binnenland. Met de bus verkennen wij de ‘Gorges du Verdon’ of de bekendste en op één na grootste kloof van Europa. Wij houden halt aan deze diepe kloof, het stuwmeer en rijden er door het nationaal park. ’s Namiddags bezoeken wij het charmante dorp Moustiers- Sainte-Marie alvorens terug te keren naar ons hotel.

DAG 5: DONDERDAG 10/11/22
Wij kunnen de Côte d’Azur onmogelijk verlaten zonder ons even onder te dompelen in de geuren van deze streek. Wij bezoeken een parfumerie in Grasse, de parfumhoofdstad. Wij wandelen ook even door de stad zelf waar er in de kerk zowaar drie schilderijen te zien zijn van Rubens. Na de middag nog wat vrije tijd in Nice om gezellig te flaneren langs de Promenade de l'Anglais.

DAG 6: VRIJDAG 11/11/22
Terugreis met de nodige stops richting Vlaanderen.

Periode:
06/11/2022 tot en met 11/11/2022
Prijs:
Prijs: 1042,50
S-Plus ledenprijs: 992,50
Single supplement: 225
Inbegrepen:
reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem, ongevallen- en annulatieverzekering.
Niet inbegrepen:
toegangen, dranken en vrije middagmalen
Hotel:
Best Western Plus Masséna **** in hartje Nice
Faciliteiten:
sfeervol hotel met restaurant, bar
Vertrek:
6 u
Info en inschrijving
S-Plus regio West-Vlaanderen
T. 050 44 79 51
E. ellen.deneire@s-plusvzw.be
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisbureau Vandekerckhove bvba, ondernemingsnummer 0419.811.248, vergunning 540500