Citytrip Lissabon


Lisboa … de Portugese naam van de stad klinkt dromerig, ietwat melancholisch zelfs. Ondanks de diepblauwe hemel, de prachtige lichtinval en de kleurrijk beschilderde azulejos (tegeltjes) die heel wat gevels sieren, is een vleugje melancholie hier dan ook nooit ver weg. Misschien hebben de alom tegenwoordige klanken van de traditionele Fado, het typisch Portugese levenslied hier iets mee te maken? De stad is gebouwd op 7 heuvels, die ons  elk een eigen, unieke stadswijk tonen. Resultaat is een  veelzijdige, authentiek gebleven stad die haar bezoekers trakteert op een rijke geschiedenis, heel wat bezienswaardigheden, romantische pleintjes en lekker eten en drinken. 

Hotel Mundial **** is al decennialang een begrip in Lissabon. Het hotel ligt in de wijk ‘Baixa’, het levendige hart van de stad. De beroemdste pleinen van de stad (Rossio, Praça de Figueira, Praça de Restauradores en Praça de Comércio) liggen allemaal op een steenworp afstand van het hotel. Centraler kan dus niet! 
Het hotel beschikt over 350 volledig gerenoveerde kamers met airco, minibar, satelliet-TV, gratis safe en Wifi. Badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, badjas.

Op de eerste verdieping bevindt zich het restaurant ‘Jardim Mundial’, met zicht op het Martim Monizplein. Het à-la-carterestaurant ‘Veranda de Lisboa’ bevindt zich op de achtste verdieping en biedt een panoramisch zicht over de stad en op het historische Castelo de Sao Jorge. Je zal hier ongetwijfeld genieten; beroemdheden als Alain Delon, Brigitte Bardot en Simone de Beauvoir gingen je voor.

Programma

- Heenreis: Brussel (BRU) > Lissabon (LIS)                                                                                                 
23 juni 2019 09:45 (vertrek)
23 juni 2019 11:35 (aankomst) Vluchtnummer: SN 3815
Brussels Airlines Light & Relax

- Terugreis: Lissabon (LIS) > Brussel (BRU)                                                                                                 
27 juni 2019 12:30 (vertrek)
27 juni 2019 16:10 (aankomst) Vluchtnummer: SN 3816
Brussels Airlines Light & Relax
 
- Hop-on-hop-off: verken de stad op je eigen ritme.
- Bezoek aan Sintra, UNESCO-Werelderfgoed met imposante paleizen en schitterende kastelen.
- Bezoek aan de wijk Bélém met de wereldberoemde ‘Torre de Belém’, het 'Monument der Ontdekkingen’ en het imposante klooster van Jerónimos.
- Authentieke Fado show in de wijk Chiado.
- Nederlandstalige begeleiding van bij het vertrek.

Prijs

Leden: €640 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in halfpension. Toeslag single: €250

Niet-leden: €690 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in halfpension. Toeslag single: €250

Niet inbegrepen: transfer van en naar luchthaven Zaventem

Opgelet: Lissabon is gebouwd op 7 heuvels en dat laat zich voelen tijdens een wandeling. Het is geenszins de bedoeling er een ‘sportieve’ vakantie van te maken, maar een matige conditie is toch vereist.

Het hotel beschikt over een aantal kamers die aangepast zijn voor personen met een beperking. 

Inlichtingen
eliane.couge@socmut.be // 02 515 17 97

Inschrijvingen
info@s-plusvzw.be // 02 515 02 06