5-daagse trip Romantische Strasse - Oost-Vlaanderen


De Romantische Straße is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland. Zij loopt door Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. De route komt door middeleeuwse steden en door veel natuur.
Dag 1
Na de afreis om 06.30 u. rijden we via de Duitse autosnelwegen naar Würzburg. Würzburg werd op 16 maart 1945 in minder dan 20 minuten bijna volledig verwoest. Het leek erop dat de fraai gelegen stad op de oevers van de Main van de aardbodem weggevaagd was. Net als Dresden herrees de stad echter uit de as en nu betovert de stad zijn bezoekers weer met zijn rijke erfenis aan historische attracties. We maken met de gids een wandeling door de stad en brengen een bezoek aan de ‘Residenz’. Dit prachtige barokke paleis was ooit de residentie van de prins-bisschoppen van Würzburg en zal u zeker niet onberoerd laten. Nadien rijden we naar ons hotel in Schongau waar ons diner en overnachting ons opwacht.
Dag 2
In de voormiddag ontdekken we een stukje van de Romantische Strasse. We rijden onder meer naar Creglingen waar we een bezoek brengen aan de Herrgottskirche. Dit kleine kerkje herbergt een pareltje van een altaar van de bekende houtbeeldhouwer Tilman Riemenscheider. Nadien rijen we naar Weikersheim, voor een bezoek aan ‘Schloss Weikersheim’. Dit is een paleiscomplex van de graven von Hohelohe, uit de 16de – 18de eeuw, één van de hoogtepunten is ongetwijfeld de luxueuze banketzaal die de graven en hun adelijke gasten gewoon te paard betraden. In de namiddag ontdekken we de middeleeuwse binnenstad van Rothenburg ob der Tauber. Deze stad lijkt recht uit een sprookje te komen, met zijn oude vestingmuren, vakwerkhuisjes en kronkelige kasseiweggetjes. We maken een geleid bezoek met onze gids & vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
Dag 3
Na ons ontbijt rijden we richting Nördlingen im Ries. Ook dit middeleeuws stadje is meer dan een bezoekje waard, het leed veel schade tijdens de dertigjarige oorlog maar er is gelukkig nog heel veel moois overgebleven. We wandelen over de stadsmuren, langs het Tanzhaus, het Rathaus, de Marktplatz en de fontein op de Weinmarkt. Die kwam er ter nagedachtenis van Maria Holl-Brunnen, deze ‘heks’ overleefde de martelingen tijdens een van de heksenvervolgingen en werd daarom vrijgesproken. Op de terugweg bezoeken we Dinkelsbühl, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland. De muren rond de stad tellen vier torens, die nog bijna helemaal intact zijn. Na een wandeling met onze gids, rijden we terug naar Schongau voor avondmaal en overnachting.
Dag 4                                                                                                                                                            
Vandaag wordt het een romantische dag. Eerst rijden we naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein. We hebben een prachtig zicht op het ouderlijke slot van Ludwig II: Hohenschwangau. In Füssen voorzien we het tot slot nog een stadswandeling en vrije tijd.                                                                   
Dag 5                                                                                                                                                                       
Na het ontbijt vangen we de terugreis aan, maar niet voor we het waterslot Mespelbrünn in Spessart bezocht hebben. Dit romantisch waterslot vind je terug in zijn oorspronkelijke staat want het heeft alle oorlogen doorstaan door zijn verborgen ligging. We houden nog een koffiepauze op onze rit huiswaarts en worden in Menen verwacht om 20.30 u.

Hotel Alte Post Schongau Bij Hotel Alte Poste gaat een heel lange traditie gepaard die de Familie Lutzenberger in ere houdt. Het hotel biedt een gezellige, smaakvolle ambiance, die traditie en moderniteit perfect combineert.
Faciliteiten
De kamers zijn voorzien van een douche of bad, sataliet tv (LCD), koffiemachine, Minibar, airco, bureau en WIFI.

Praktische informatie
Wanneer: woensdag 20 tot zondag 24 september 2023  
Basisprijs: 830 euro
S-Plus Ledenprijs: 780 euro
Singletoeslag: 94 euro
Inbegrepen:
* Vervoer per luxe viersterrencar en ervaren chauffeur
* Gespecialiseerde gids
* Parkeergelden, tolgelden, maaltijden en overnachting chauffeur & gids
* 4x overnachting op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
* 4x ontbijtbuffet
* 4x driegangendiner incl. water en tafelwijn
* Annulering- en bijstandsverzekering
* Alle toegangsgelden
* Nederlandstalige S-Plus begeleiding

Opstapplaatsen: Sint-Niklaas - Zele - Zwijnaarde - Erpe-Mere
Inschrijven en informatie:
E o-vl@s-plusvzw.be.
T 09 333 57 76.
Opgelet! De plaatsen zijn beperkt, wees er snel bij!

Extra info
Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering door Herman & Vandamme. Bruggestraat 517/519 – 8930 Menen – Licentienummer A 1951