3 dagen gastronomie - Luxemburg


Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, is een land in het westen van Europa dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² en met iets meer dan een half miljoen inwoners is het Groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie.

Laat u betoveren door een verblijf in Luxemburg, een cosmopolitisch land in het hart van Europa.  Ontdek de multiculturele stad, de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg en de zetel van vele Europese instellingen. Tussen traditie en moderniteit, laat u verrassen door de vele toeristische plaatsen om te bezoeken.

HOTEL
Hotel Meyer**** – Beaufort - Luxemburg is een modern 4-sterren hotel dat is gelegen in Beaufort met comfortabele kamers. Het restaurant staat bekend om zijn smakelijke Franse keuken. Hotel Meyer beschikt eveneens over een mooi overdekt zwembad, een sauna, solarium en een fitness zaal.

Programma :

Dag 1:
Vertrek uit West-Vlaanderen via Brussel en Namen. Na een koffiestop onderweg bereiken we de stad Luxemburg. We bezoeken “Pont Adolphe” en de “Chemin de la Corniche”. De kazematten kunnen ook worden bezocht. Vervolgens nemen we een toeristisch treintje en maken een rondgang langs de meest bezienswaardigheden van Luxemburg. In de “Rue des Capucins op de “Place de la Constitution” kunnen we genieten van een mooi uitzicht op de vallei van de “Petrusse” en op de “Cathèdrale Notre-Dame-de-Luxembourg”. We verlaten Luxemburg en rijden via Ettelbruck en Diekirch, waar we halt houden voor een korte wandeling. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2:
Na het ontbijtbuffet rijden we richting Echternach. Bezoek aan het “Mullerthal”. We starten bij de Wolfskloof en daarna Berdorf. Zo verder langs het riviertje de Ernz Noire. Via La Rochette, en Consdorf rijden we naar Remich voor een degustatie in de kelders St. Martin. Na het middagmaal volgen we de Moezel en de wijngaarden via Grevenmacher en Wasserbillig bereiken we Echternach, gelegen in de vallei van de Sûre. Samen met onze gids brengen we een bezoek aan het stadscentrum, de abdij van Sint Willibrordus en de terug heropgebouwde kerk van Sint Willibrordus. Daarna vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3:
Na het ontbijt rijden we naar Vianden. We zien er ook het huis waar de schrijver Victor Hugo nog heeft verbleven en nu een klein museum herbergt. In Vianden vinden we een stuwdam met een ondergrondse waterkrachtcentrale. Verder naar Clervaux. In het stadje kunnen we de kerk uit 1910 in Rijnlands-Romeinse stijl bewonderen, alsook de benedictijnenabdij van Sint-Maurice en het kasteel dat enkele museums herbergt. Wij genieten in Clervaux van ons laatste middagmaal. We verlaten het Groot Hertogdom via Bastogne, Namen met onderweg een koffiestop en via Brussel bereiken we West-Vlaanderen omstreeks 21u00

 

Periode:
Van maandag 4 tot en met woensdag 6 november 2019
Van zaterdag 9 tot en met maandag 11 november 2019
Basisprijs Per persoon: € 465
S-Plus ledenprijs: € 415
Opleg single: €   75
Inbegrepen: reis per luxe-autocar, Nederlandstalige gids, volpension vanaf eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal
Niet inbegrepen: dranken aan halve prijs en toegangen
Opmerkingen: Reisprogramma onder voorbehoud, dit kan door onvoorziene omstandigheden steeds worden aangepast
Inschrijven: S-Plus, T 050 44 79 51 en 52

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Reisburo Vandekerckhove bvba, ondernemingsnummer 0419.811.248 vergunning 540500